Zöldséges marhahúsleves kölesgombóccal (felnőtt, allergénmentes alappal)
A köles nemcsak köretként adható. Zöldséges levesekbe gombócokat is főzhatünk belőle. Erre hasznos példa ez a leves. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Zöldséges marhahúsleves kölesgombóccal (felnőtt, allergénmentes alappal)
−
+
€33.15
Gombócok elkészítése
köles**
/kg
0.18 kg
0%
víz
/l
0.15 l
0%
só
/g
2.0 g
0%
KNORR Marhahúsleves alap - Allergénmentes * 1kg
/g
19.0 g
0%
Leves elkészítés
víz
/l
3.0 l
0%
sárgarépa
/kg
0.3 kg
0%
zeller, gumó
/kg
0.3 kg
0%
petrezselyemgyökér
/kg
0.3 kg
0%
petrezselyemzöld
/g
7.0 g
0%
/
Gombócok elkészítése
-
köles** 0.18 kg
-
víz 0.15 l
-
só 2.0 g
Leves elkészítés
-
víz 3.0 l
-
sárgarépa 0.3 kg
-
zeller, gumó 0.3 kg
-
petrezselyemgyökér 0.3 kg
-
petrezselyemzöld 7.0 g
Elkészítés
-
Gombócok elkészítése
- A kölestmegfőzzük vízben, lehűtjükés összedolgozzuk a hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Vagdaltalappal, vízzel és kevés sóval.
- Nagyobbacska gombócokat formázunk belőle.
- A gombócokat megfőzzük allergénmentes KNORR Marhahúsleves alappalKNORR ízesített vízben.
-
Leves elkészítés
- Amikor a gombócok már félig puhák, a megtisztított, megmosott és darabolt zöldségeket is beletesszük a levesbe.
- A levest felöntjük vízzel a szükséges mennyíségűre és készre főzzük.
- A levest forrón tálaljuk és megszórjuk vágott petrezselyemzölddel.
- A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell!
-
Tipp
- A gombócokba tehetünk reszelt zöldségeket vagy finomfűszereket is.
- A levest megfőzhetjük más allergénmentes KNORR levesalapokkal (tyúk, zöldség) is.