+

Gombócok elkészítése

Leves elkészítés

  • víz** 3 l
  • sárgarépa** 0.3 kg
  • zeller, gumó** 0.3 kg
  • petrezselyemgyökér** 0.3 kg
  • petrezselyemzöld** 7 g
  1. Gombócok elkészítése

    • A kölestmegfőzzük vízben, lehűtjükés összedolgozzuk a hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Vagdaltalappal, vízzel és kevés sóval.
    • Nagyobbacska gombócokat formázunk belőle.
    • A gombócokat megfőzzük allergénmentes KNORR Marhahúsleves alappalKNORR ízesített vízben.
  2. Leves elkészítés

    • Amikor a gombócok már félig puhák, a megtisztított, megmosott és darabolt zöldségeket is beletesszük a levesbe.
    • A levest felöntjük vízzel a szükséges mennyíségűre és készre főzzük.
    • A levest forrón tálaljuk és megszórjuk vágott petrezselyemzölddel.
    • A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell!
  3. Tipp

    • A gombócokba tehetünk reszelt zöldségeket vagy finomfűszereket is.
    • A levest megfőzhetjük más allergénmentes KNORR levesalapokkal (tyúk, zöldség) is.

+