Hozzávalók
Gombócok elkészítése
-
köles** 0.15 kg
-
víz 0.12 l
-
só 2.0 g
Leves elkészítés
-
víz 2.5 l
-
sárgarépa 0.26 kg
-
zeller, gumó 0.26 kg
-
petrezselyemgyökér 0.26 kg
-
petrezselyemzöld 6.0 g
Elkészítés
-
Gombócok elkészítése
- A kölestmegfőzzük vízben, lehűtjükés összedolgozzuk a hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Vagdaltalappal, vízzel és kevés sóval.
- Nagyobbacska gombócokat formázunk belőle.
- A gombócokat megfőzzük allergénmentes KNORR Marhahúsleves alappalKNORR ízesített vízben.
-
Leves elkészítés
- Amikor a gombócok már félig puhák, a megtisztított, megmosott és darabolt zöldségeket is beletesszük a levesbe.
- A levest felöntjük vízzel a szükséges mennyíségűre és készre főzzük.
- A levest forrón tálaljuk és megszórjuk vágott petrezselyemzölddel.
- A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell!
-
Tipp
- A gombócokba tehetünk reszelt zöldségeket vagy finomfűszereket is.
- A levest megfőzhetjük más allergénmentes KNORR levesalapokkal (tyúk, zöldség) is.