Menu

Hozzávalók

+

Gombócok elkészítése

  • köles** 0.15 kg
  • víz 0.12 l
  • 2.0 g
  • KNORR Vagdalt alap - Sószegény 2kg 0.07 kg
  • KNORR Marhahúsleves alap - Allergénmentes * 1kg 15.0 g

Leves elkészítés

  • víz 2.5 l
  • sárgarépa 0.26 kg
  • zeller, gumó 0.26 kg
  • petrezselyemgyökér 0.26 kg
  • petrezselyemzöld 6.0 g

A köles nemcsak köretként adható. Zöldséges levesekbe gombócokat is főzhatünk belőle. Erre hasznos példa ez a leves. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

...

Elkészítés

  1. Gombócok elkészítése

    • A kölestmegfőzzük vízben, lehűtjükés összedolgozzuk a hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Vagdaltalappal, vízzel és kevés sóval.
    • Nagyobbacska gombócokat formázunk belőle.
    • A gombócokat megfőzzük allergénmentes KNORR Marhahúsleves alappalKNORR ízesített vízben.
  2. Leves elkészítés

    • Amikor a gombócok már félig puhák, a megtisztított, megmosott és darabolt zöldségeket is beletesszük a levesbe.
    • A levest felöntjük vízzel a szükséges mennyíségűre és készre főzzük.
    • A levest forrón tálaljuk és megszórjuk vágott petrezselyemzölddel.
    • A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell!
  3. Tipp

    • A gombócokba tehetünk reszelt zöldségeket vagy finomfűszereket is.
    • A levest megfőzhetjük más allergénmentes KNORR levesalapokkal (tyúk, zöldség) is.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü