Zöldséges halpogácsa fokhagymás burgonyapürével (felnőtt) | Unilever Food Solutions
+

Halpogácsa elkészítése

  • tengeri halfilé** 0.9 kg
  • paprika** 0.26 kg
  • sárgarépa** 0.26 kg
  • víz** 0.25 l
  • 2 g
  • KNORR Vagdaltalap* 0.13 kg
  • RAMA Combi Profi növényi olaj tartalmú sütőzsiradék** 0.05 l

Burgonyapüré elkészítése

  1. Halpogácsa elkészítése

    • A ledarált halat összegyúrjuk asószegény KNORR Vagdaltalappal, a vízzel, a sóval és az apróra darabolt vagy lereszelt zöldségekkel.
    • Az így kapott masszát rövid ideig hűtőben pihentetjük.
    • A hűtőből kivéve pogácsákatformázunk a masszábólmajd az előzőleg RAMA Combi profival vékonyan bepermetezett tepsire helyezzük azokat.
    • Ahalpogácsák tetejét is lefújjuk majd sütőben kb. 180°C fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
  2. Burgonyapüré elkészítése

    • A burgonyapüré elkészítéséhez a vizet felforraljuk.
    • Beletesszük a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát és megsózzuk.
    • A tűzról levéve hozzáadjuk a szükséges mennyiségű tejet, majd a KNORR Burgonyapelyhet.
    • Jól elkeverjük és 1-2 percig állni hagyjuk.
    • Legvégül jól elkeverjük, de már nem habosítjuk a pürét.
  3. Tálalás és tipp

    • A halpogácsákat a burgonyapürével gyütt tálaljuk.
    • A burgonyapürét ízesíthetjük a KNORR Aroma mix család fűszerkeverékeivel is.
    • A fokhagymát kevés RAMA Culinesse profin lepirítva is belekeverhetjük a burgonyapürébe.