Zöldséges halpogácsa fokhagymás burgonyapürével (7-10 éves korcsoport)
Halat gyakrabban kell fogyasztanunk mint ahogy eddig tettük. Zöldségekkel, halpogácsának elkészítve változatosabbá tehetjük a menünket. A receptet készítette Szikora Péter, az UFS közétkeztetésért felelős séfje.

Hozzávalók
Halpogácsa elkészítése
-
tengeri halfilé** 0.8 kg
-
paprika** 0.2 kg
-
sárgarépa** 0.2 kg
-
víz** 0.2 l
-
só 2 g
-
KNORR Vagdaltalap* 0.11 kg
-
RAMA Combi Profi növényi olaj tartalmú sütőzsiradék** 0.03 l
Burgonyapüré elkészítése
-
víz** 1.2 l
-
tej 1,5 %** 0.53 l
-
só 2 g
-
fokhagyma, hámozott** 0.01 kg
Elkészítés
-
Halpogácsa elkészítése
- A ledarált halat összegyúrjuk asószegény KNORR Vagdaltalappal, a vízzel, a sóval és az apróra darabolt vagy lereszelt zöldségekkel.
- Az így kapott masszát rövid ideig hűtőben pihentetjük.
- A hűtőből kivéve pogácsákatformázunk a masszábólmajd az előzőleg RAMA Combi profival vékonyan bepermetezett tepsire helyezzük azokat.
- Ahalpogácsák tetejét is lefújjuk majd sütőben kb. 180°C fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
-
Burgonyapüré elkészítése
- A burgonyapüré elkészítéséhez a vizet felforraljuk.
- Beletesszük a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát és megsózzuk.
- A tűzról levéve hozzáadjuk a szükséges mennyiségű tejet, majd a KNORR Burgonyapelyhet.
- Jól elkeverjük és 1-2 percig állni hagyjuk.
- Legvégül jól elkeverjük, de már nem habosítjuk a pürét.
-
Tálalás és tipp
- A halpogácsákat a burgonyapürével gyütt tálaljuk.
- A burgonyapürét ízesíthetjük a KNORR Aroma mix család fűszerkeverékeivel is.
- A fokhagymát kevés RAMA Culinesse profin lepirítva is belekeverhetjük a burgonyapürébe.