Hozzávalók
Halpogácsa elkészítése
-
tengeri halfilé 0.8 kg
-
paprika** 0.2 kg
-
sárgarépa 0.2 kg
-
víz 0.15 l
-
só 4.0 g
-
növényi olaj tartalmú sütőzsiradék kombi sütőkhőz 0.04 l
Burgonyapüré elkészítése
-
víz 1.2 l
-
tej 1,5 %** 0.53 l
-
só 2.0 g
-
fokhagyma, hámozott** 0.01 kg
Elkészítés
-
Halpogácsa elkészítése
- A ledarált halat összegyúrjuk a sószegény KNORR Vagdaltalappal, a vízzel, a sóval és az apróra darabolt vagy lereszelt zöldségekkel.
- Az így kapott masszát rövid ideig hűtőben pihentetjük.
- A hűtőből kivéve pogácsákat formázunk a masszából majd az előzőleg RAMA Combi profival vékonyan bepermetezett tepsire helyezzük azokat.
- A halpogácsák tetejét is lefújjuk majd sütőben kb. 180°C fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
-
Burgonyapüré elkészítése
- A burgonyapüré elkészítéséhez a vizet felforraljuk.
- Beletesszük a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát és megsózzuk.
- A tűzról levéve hozzáadjuk a szükséges mennyiségű tejet, majd a KNORR Burgonyapelyhet.
- Jól elkeverjük és 1-2 percig állni hagyjuk.
- Legvégül jól elkeverjük, de már nem habosítjuk a pürét.
-
Tálalás és tipp
- A halpogácsákat a burgonyapürével gyütt tálaljuk.
- A burgonyapürét ízesíthetjük a KNORR Aroma mix család fűszerkeverékeivel is.
- A fokhagymát kevés RAMA Culinesse profin lepirítva is belekeverhetjük a burgonyapürébe.