Zöldséges halleves (felnőtt)
Karácsony környékén fogyasztjuk a legtöbb halat. Azt is jellemzően halászlé vagy rántott hal formájában. Ez a halleves a hétköznapokon is adható és növelheti a halfogyasztást! A receptet készítette Szikora Péter, az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Zöldséges halleves (felnőtt)
−
+
€60.5
Leves elkészítése
tengeri halfilé
/kg
0.8 kg
0%
sárgarépa
/kg
0.55 kg
0%
petrezselyemgyökér
/kg
0.2 kg
0%
zeller, gumó
/kg
0.15 kg
0%
napraforgóolaj**
/l
0.06 l
0%
víz
/l
3.0 l
0%
Tálalás és tipp
zellerlevél**
/kg
0.02 kg
0%
/
Leves elkészítése
-
tengeri halfilé 0.8 kg
-
sárgarépa 0.55 kg
-
petrezselyemgyökér 0.2 kg
-
zeller, gumó 0.15 kg
-
napraforgóolaj** 0.06 l
-
víz 3.0 l
Tálalás és tipp
-
zellerlevél** 0.02 kg
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és tetszés szerint daraboljuk (kocka, baton, szelet, stb.).
- A halat ha fagyasztott kiolvasztjuk és a megfelelőre daraboljuk.
- A zöldségeket forró napraforgó olajon lepirítjuk majd felengedjük a megfelelő mennyíségú vízzel.
- Ha felforr ízesítjük a KNORR halászlé alappal.
- Mikor a zöldségek megpuhultak belefőzzük a haldarabokat.
-
Tálalás és tipp
- A levest forrón tálaljuk és megszórjuk vágott zellerzölddel.
- A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell!
- A levest elkészíthetjük édesvizi halakból is.
- Felnőttek számára tehetünk bele csípős paprikát is!