Menu

Hozzávalók

+

Leves elkészítése

Tálalás és tipp

  • zellerlevél** 0.02 kg

Karácsony környékén fogyasztjuk a legtöbb halat. Azt is jellemzően halászlé vagy rántott hal formájában. Ez a halleves a hétköznapokon is adható és növelheti a halfogyasztást! A receptet készítette Szikora Péter, az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

...

Elkészítés

  1. Leves elkészítése

    • A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és tetszés szerint daraboljuk (kocka, baton, szelet, stb.).
    • A halat ha fagyasztott kiolvasztjuk és a megfelelőre daraboljuk.
    • A zöldségeket forró napraforgó olajon lepirítjuk majd felengedjük a megfelelő mennyíségú vízzel.
    • Ha felforr ízesítjük a KNORR halászlé alappal.
    • Mikor a zöldségek megpuhultak belefőzzük a haldarabokat.
  2. Tálalás és tipp

    • A levest forrón tálaljuk és megszórjuk vágott zellerzölddel.
    • A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell!
    • A levest elkészíthetjük édesvizi halakból is.
    • Felnőttek számára tehetünk bele csípős paprikát is!
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü