Hozzávalók
Hal elkészítése
-
tengeri halfilé 1.2 kg
-
karfiol** 0.19 kg
-
brokkoli** 0.19 kg
-
sárgarépa 0.19 kg
-
cukkini** 0.19 kg
-
padlizsán** 0.19 kg
-
gomba, csiperke** 0.19 kg
-
só 2.0 g
-
víz 0.85 l
Köret elkészítése
-
kaliforniai paprika, szines** 0.28 kg
Elkészítés
-
Hal elkészítése
- A halat szükség szerint daraboljuk
- A zöldségeket megtisztítjuk, daraboljuk és szükség szerint leforrázzuk.
- A sót összekeverjük a hozzáadott sót és ízfokozót nem tartalkmazó DELIKÁTTAL és befűszerezzük vele a halszeleteket.
- A halszeleteket RAMA Combi profival befújt tepsire tesszük, majd a tetejüket is befújva előmelegített sütőben elősütjük azokat.
- A zöldségeket a halszeletekre tesszük.
- A hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Sajtmártás alapot vízzel megfőzzük és a halon lévő zöldségeket bevonjuk vele.
- Sütőbe visszatéve a szeleteket addig sütjük amíg a sajtmártás picit megpirul.
-
Köret elkészítése
- A KNORR Előfőzött hosszúszemű rizst rizst a csomagoláson leírtak szerint megfőzzük és leszűrjük.
- Hozzáakeverjük a pici olajon lepirított apróra vágott kaliforniai paprikákat.
- Ízesítjük KNORR Vajas finomfűszeres Aroma Mix-el és alaposan összeforgatjuk a rizzsel.
-
Tálalás és tipp
- A zöldséges halszeleteket a rizzsel együtt tálaljuk.
- A halszeletek besütésénél ügyeljünk, hogy ne égjen meg a tetejük.
- Ha van rá lehetőség használjunk idényzöldségeket!