Menu

Hozzávalók

+

Hal elkészítése

Köret elkészítése


Halat nem csak rántott halként lehet adni. Íme egy megoldás amivel változatossá teheti a heti menüt. A receptet készítette Szikora Péter, az UFS közétkeztetésért felelős séfje.

...

Elkészítés

  1. Hal elkészítése

    • A halat szükség szerint daraboljuk
    • A zöldségeket megtisztítjuk, daraboljuk és szükség szerint leforrázzuk.
    • A sót összekeverjük a hozzáadott sót és ízfokozót nem tartalkmazó DELIKÁTTAL és befűszerezzük vele a halszeleteket.
    • A halszeleteket RAMA Combi profival befújt tepsire tesszük, majd a tetejüket is befújva előmelegített sütőben elősütjük azokat.
    • A zöldségeket a halszeletekre tesszük.
    • A hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Sajtmártás alapot vízzel megfőzzük és a halon lévő zöldségeket bevonjuk vele.
    • Sütőbe visszatéve a szeleteket addig sütjük amíg a sajtmártás picit megpirul.
  2. Köret elkészítése

    • A KNORR Előfőzött hosszúszemű rizst rizst a csomagoláson leírtak szerint megfőzzük és leszűrjük.
    • Hozzáakeverjük a pici olajon lepirított apróra vágott kaliforniai paprikákat.
    • Ízesítjük KNORR Vajas finomfűszeres Aroma Mix-el és alaposan összeforgatjuk a rizzsel.
  3. Tálalás és tipp

    • A zöldséges halszeleteket a rizzsel együtt tálaljuk.
    • A halszeletek besütésénél ügyeljünk, hogy ne égjen meg a tetejük.
    • Ha van rá lehetőség használjunk idényzöldségeket!
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü