Zöldséges csirkenyárs joghurtos salátával (7-10 éves korcsoport)
Látványos, szines étel. Kölönlegességét a nyárson lévő alapanyagok egyedi pácolása adja. A receptet készítette Szikora Péter, az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Zöldséges csirkenyárs joghurtos salátával (7-10 éves korcsoport)
−
+
€15.0
Nyárs elkészítése
csirkemell**
/kg
0.8 kg
0%
gomba, csiperke**
/kg
0.15 kg
0%
padlizsán**
/kg
0.15 kg
0%
cukkini**
/kg
0.15 kg
0%
kaliforniai paprika, szines**
/kg
0.15 kg
0%
vöröshagyma
/kg
0.15 kg
0%
napraforgóolaj**
/l
0.12 l
0%
KNORR Marhahúsleves alap - Allergénmentes * 1kg
/g
18.0 g
0%
Saláta elkészítése
Vegyes saláták**
/kg
0.8 kg
0%
joghurt, natúr**
/l
0.7 l
0%
retek, hónapos**
/kg
0.2 kg
0%
kígyóuborka**
/kg
0.2 kg
0%
paradicsom**
/kg
0.2 kg
0%
paprika**
/kg
0.2 kg
0%
KNORR Zöldségleves alap - Allergénmentes* 3 kg
/g
8.0 g
0%
/
Nyárs elkészítése
-
csirkemell** 0.8 kg
-
gomba, csiperke** 0.15 kg
-
padlizsán** 0.15 kg
-
cukkini** 0.15 kg
-
kaliforniai paprika, szines** 0.15 kg
-
vöröshagyma 0.15 kg
-
napraforgóolaj** 0.12 l
Saláta elkészítése
-
Vegyes saláták** 0.8 kg
-
joghurt, natúr** 0.7 l
-
retek, hónapos** 0.2 kg
-
kígyóuborka** 0.2 kg
-
paradicsom** 0.2 kg
-
paprika** 0.2 kg
Elkészítés
-
Nyárs elkészítése
- A csirkemelleket kockára vágjuk.
- A zöldségeket megmossuk és hasonló méretűre vágjuk mint a csirkehúst.
- Az allergénmentes KNORR Marhahúsleves alapot elkeverjük az olajjal.
- A húst és a zöldségeket egy tálba helyezzük és ráöntjük a marhahúsos pácolajat.
- Az pácot összekeverjük az alapanyagokkal és kb egy órán át hűtőben állni hagyjuk.
- Ezután nyársra szúrjuk vegyesen húst és a zöldségeket, úgy, hogy mindig zöldséggel kezdünk és végzünk.
- A nyársakat sütőlemezre tesszük és előmelegített sütőben kb. 180°C-on megsütjük.
-
Saláta elkészítése
- A salátákat és a zöldségeket megmossuk és tetszés szerint daraboljuk.
- A joghurtot összekeverjük az allergénmentes KNORR Zöldségleves alappal.
- Tálalás előtt a salátát összeforgatjuk az öntettel.
-
Tálalás és tipp
- Tálaláskor a bekevert saláta tetejére hejezzük a nyársakat.
- A sütésnél használhatunk sütőpapírt.
- Szaftosabbak maradnak a nyárson a húsok és a zöldségek ha alufólival lefedve sütjük. Ekkor a sütési idő megnőhet.