Menu

Hozzávalók

+

Nyárs elkészítése

  • csirkemell** 0.8 kg
  • gomba, csiperke** 0.15 kg
  • padlizsán** 0.15 kg
  • cukkini** 0.15 kg
  • kaliforniai paprika, szines** 0.15 kg
  • vöröshagyma 0.15 kg
  • napraforgóolaj** 0.12 l
  • KNORR Marhahúsleves alap - Allergénmentes * 1kg 18.0 g

Saláta elkészítése


Látványos, szines  étel. Kölönlegességét a nyárson lévő alapanyagok egyedi pácolása adja. A receptet készítette Szikora Péter, az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

...

Elkészítés

  1. Nyárs elkészítése

    • A csirkemelleket kockára vágjuk.
    • A zöldségeket megmossuk és hasonló méretűre vágjuk mint a csirkehúst.
    • Az allergénmentes KNORR Marhahúsleves alapot elkeverjük az olajjal.
    • A húst és a zöldségeket egy tálba helyezzük és ráöntjük a marhahúsos pácolajat.
    • Az pácot összekeverjük az alapanyagokkal és kb egy órán át hűtőben állni hagyjuk.
    • Ezután nyársra szúrjuk vegyesen húst és a zöldségeket, úgy, hogy mindig zöldséggel kezdünk és végzünk.
    • A nyársakat sütőlemezre tesszük és előmelegített sütőben kb. 180°C-on megsütjük.
  2. Saláta elkészítése

    • A salátákat és a zöldségeket megmossuk és tetszés szerint daraboljuk.
    • A joghurtot összekeverjük az allergénmentes KNORR Zöldségleves alappal.
    • Tálalás előtt a salátát összeforgatjuk az öntettel.
  3. Tálalás és tipp

    • Tálaláskor a bekevert saláta tetejére hejezzük a nyársakat.
    • A sütésnél használhatunk sütőpapírt.
    • Szaftosabbak maradnak a nyárson a húsok és a zöldségek ha alufólival lefedve sütjük. Ekkor a sütési idő megnőhet.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü