Hozzávalók
Gombóc elkészítése
-
sárgarépa 0.02 kg
-
petrezselyemgyökér 0.02 kg
-
gomba, csiperke** 0.02 kg
-
karalábé** 0.02 kg
-
póréhagyma** 0.01 kg
-
liszt, rizs 0.05 kg
-
snidling** 0.01 kg
-
petrezselyemzöld 1.3 g
-
só 1.2 g
Leves elkészítése
-
sárgarépa 0.18 kg
-
petrezselyemgyökér 0.18 kg
-
gomba, csiperke** 0.14 kg
-
karalábé** 0.14 kg
-
póréhagyma** 0.07 kg
-
vöröshagyma 0.08 kg
-
snidling** 0.01 kg
-
petrezselyemzöld 1.0 g
-
víz 2.8 l
Elkészítés
-
Gombóc elkészítése
- A megtisztított, megmosott zöldségeket lereszeljük, a gombát, a metélőhagymát, a petrezselyemzöldet finom apróra vágjuk, a pórhagymát nagyon vékonyra karikázzuk.
- Az aprított zöldségek 10%-át gyengén megsózzuk és annyi rizslisztet adunk hozzá, hogy kézzel formázható masszát kapjunk, majd ezt a levesbetét alapot hűtőszekrényben pihentetjük.
- A zöldséggombóc masszából apró gombócokat formázunk vizes kézzel és forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük.
-
Leves elkészítése
- A megmosott héjas vöröshagymát félbevágjuk, serpenyőben (szárazon) aranysárgára pirítjuk, majd az aprított zöldségekkel együtt hideg vízben feltesszük főni.
- Forrásig kevergetjük, majd hozzáadjuk az allergénmentes KNORR Zöldségleves alapot, valamint a KNORR Egész fekete borsot és lassan gyöngyözve főzzük mnimum egy órán át.
- A főzés közben elpárolgott vizet pótoljuk és újra felforraljuk a levest.
- Ezután kicsit pihentetjük és szitán átszűrjük.
-
Tálalás és tipp
- A felforrósított, szükség esetén útóízesített zöldségerőlevesben tálaljuk a gombócokat, finomra vágott petrezselyemzölddel megszórva.
- A gombócot elkészíthetjük a levesben megfőtt zöldségekből is.
- A levesnek szép színt és plussz ízt ad, ha egész paradicsomaokat főzünk bele.