Menu

Hozzávalók

+

Gombóc elkészítése

  • sárgarépa 0.02 kg
  • petrezselyemgyökér 0.02 kg
  • gomba, csiperke** 0.02 kg
  • karalábé** 0.02 kg
  • póréhagyma** 0.01 kg
  • liszt, rizs 0.05 kg
  • snidling** 0.01 kg
  • petrezselyemzöld 1.3 g
  • 1.2 g

Leves elkészítése


A leves a napi folyadékbevitel fontos része. Ezért érdekessé kell tennünk a fogyasztók számára. Ennek a kihívásnak felel meg ez a recept melyet Gyuricza Ákos dietetikus készített.

...

Elkészítés

  1. Gombóc elkészítése

    • A megtisztított, megmosott zöldségeket lereszeljük, a gombát, a metélőhagymát, a petrezselyemzöldet finom apróra vágjuk, a pórhagymát nagyon vékonyra karikázzuk.
    • Az aprított zöldségek 10%-át gyengén megsózzuk és annyi rizslisztet adunk hozzá, hogy kézzel formázható masszát kapjunk, majd ezt a levesbetét alapot hűtőszekrényben pihentetjük.
    • A zöldséggombóc masszából apró gombócokat formázunk vizes kézzel és forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük.
  2. Leves elkészítése

    • A megmosott héjas vöröshagymát félbevágjuk, serpenyőben (szárazon) aranysárgára pirítjuk, majd az aprított zöldségekkel együtt hideg vízben feltesszük főni.
    • Forrásig kevergetjük, majd hozzáadjuk az allergénmentes KNORR Zöldségleves alapot, valamint a KNORR Egész fekete borsot és lassan gyöngyözve főzzük mnimum egy órán át.
    • A főzés közben elpárolgott vizet pótoljuk és újra felforraljuk a levest.
    • Ezután kicsit pihentetjük és szitán átszűrjük.
  3. Tálalás és tipp

    • A felforrósított, szükség esetén útóízesített zöldségerőlevesben tálaljuk a gombócokat, finomra vágott petrezselyemzölddel megszórva.
    • A gombócot elkészíthetjük a levesben megfőtt zöldségekből is.
    • A levesnek szép színt és plussz ízt ad, ha egész paradicsomaokat főzünk bele.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü