Zöldfűszeres csirkecomb filé salátákkal
A saláták egyre népszerűbbek. Egy finom fűszeres hússal a gyerekek is szívesen fogják fogyasztani. A receptet készítette Szikora Péter, az UFS közétkeztetésért felelős séfje.

Hozzávalók
Zöldfűszeres csirkecomb filé salátákkal
−
+
€170.41
Csirkecomb elkészítése
csirkecomb**
/kg
1.47 kg
0%
petrezselyemzöld
/kg
0.02 kg
0%
só
/g
1.0 g
0%
DELIKÁT ételízesítő hozzáadott só és ízfokozó nélkül 3 kg
/g
5.0 g
0%
KNORR Szárnyasok és Sültek pác és fűszerkeverék 1kg
/g
12.0 g
0%
folyékony növényi zsiradék vajaromával
/l
0.08 l
0%
Saláta elkészítése
Vegyes saláták**
/kg
0.82 kg
0%
paradicsom**
/kg
0.32 kg
0%
sárgarépa
/kg
0.15 kg
0%
lilahagyma**
/kg
0.05 kg
0%
Salátaöntet elkészítése
DELIKÁT ételízesítő hozzáadott só és ízfokozó nélkül 3 kg
/g
5.0 g
0%
ételecet 10%**
/ml
25.0 ml
0%
víz
/l
0.15 l
0%
/
Csirkecomb elkészítése
-
csirkecomb** 1.47 kg
-
petrezselyemzöld 0.02 kg
-
só 1.0 g
-
folyékony növényi zsiradék vajaromával 0.08 l
Saláta elkészítése
-
Vegyes saláták** 0.82 kg
-
paradicsom** 0.32 kg
-
sárgarépa 0.15 kg
-
lilahagyma** 0.05 kg
Salátaöntet elkészítése
-
ételecet 10%** 25.0 ml
-
víz 0.15 l
Elkészítés
-
Csirkecomb elkészítése
- A csirkecombokat megmossuk, majd kifilézzük, szükség esetén daraboljuk.
- A combokat kiklopfoljuk és fűszerezzük KNORR Szárnyasok és sültek pác és fűszerkeverékkel.
- A petrezselymet finomra vágjuk és összekeverjük a sóval, hozzáadott sót és ízfokozót nem tartalmazó DELIKÁTTALés RAMA Culinesse profival.
- Az így kapott "tölteléket" a combokra kenjük, amiket feltekerünk.
- A csirkecombokat RAMACulinesse Profival megkentalufóliába tekerjükés tepsire tesszük.
- 180 °C-ra előmelegített sütőben kb.20-25 perc alatt megsütjük.
-
Saláta elkészítése
- A saláta összetevőit szükség szerint megtisztítjuk, megmossuk és daraboljuk.
-
Salátaöntet elkészítése
- A salátaöntethez a vizet, az ételecetet, a sót és a hozzáadott sót és ízfokozót nem tartalmazó DELIKÁTOT összekeverjük.
-
Tálalás és tipp
- Tálaláskor a fóliábol kivett húsokat daraboljuk és salátaágyon tálaljuk.
- A salátá meglocsoljuk az elkészített öntettel.
- A hús sütési ideje változhat azok nagyságától és függ a sütő teljesítményétől is.
- A salátához adhatunk HELLMANN'S Dresszingeket is.
- Avágott petrezselymhez keverhetünk más zöldfűszereket, pirított magokat is.