Zöldborsós májgaluska leves (7-10 éves korcsoport)
Egszerűen elkészíthető leves. Sok zöldség és betétként majgaluska. Garantált összetevői a sikeres menünek. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

Hozzávalók
Leves elkészítése
-
sárgarépa** 0.15 kg
-
petrezselyemgyökér** 0.15 kg
-
zöldborsó, fagyasztott 0.15 kg
-
karalábé** 0.15 kg
-
vöröshagyma 0.06 kg
-
napraforgóolaj** 0.05 l
-
víz** 2.5 l
-
KNORR Májgaluska levesbetét* 0.09 kg
Tálalás és tipp
-
petrezselyemzöld** 0.01 kg
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- Felhevített olajon lepirítjuk a vágott vöröshagymát, majd a tisztított, darabolt zöldségeket.
- Felengedjük vízzel, ízesítjük allergénmentes KNORR Marhahúsleves alappal.
- Mikor a zöldségek majdnem puhák, felengedjük a levest a szükséges mennyiségűre, majd belefőzzük a KNORR Májgaluska levesbetétet.
- 2 percig főzzük, majd5-7 percig lefedve állni hagyjuk, hogy a galuska megdagadjon.
-
Tálalás és tipp
- A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell!
- A levest megszórjuk vágott petrezselyemzölddel és forrón tálaljuk.
- A galuskátelkészíthetjük külön vízben is, ha nagy mennyíséget főzünk.