Zöldborsóleves csirkegombóccal (felnőtt)
Ez a tartalmas, zöldséges és húsos leves könnyedén beilleszthető a heti iskolai menübe. A receptet készítette Szikora Péter, az UFS közétkeztetésért felelős séfje.

Hozzávalók
Húsgombóc elkészítése
-
csirkemell** 0.37 kg
-
víz** 0.15 l
-
só 1 g
Leves elkészítése
-
víz** 3 l
-
zöldborsó** 0.25 kg
-
sárgarépa** 0.23 kg
-
karalábé** 0.17 kg
-
petrezselyemgyökér** 0.17 kg
-
petrezselyemzöld** 0.01 kg
-
só 2 g
Elkészítés
-
Húsgombóc elkészítése
- A darált csirkehúst összedolgozzuk a hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Vagdaltalappal, vízzel és kevés sóval.
- Az így kapott masszát hűtőben rövid ideig pihentetjük.
- A darálthúsos masszából gombócokat formázunk és belefőzzük a sószegény KNORR Tyúkhúsleves alappal és hozzáadott sót és ízfokozót nem tartalmazó DELIKÁTTAL ízesített vízbe.
-
Leves elkészítése
- A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és daraboljuk.
- Amikor a gombócok már félig puhák, a megtisztított, megmosott és darabolt zöldségeket is beletesszük a levesbe.
- Ízesítjük a levest sóval, pótoljuk az elpárolgott vizet és készre főzzük majd beletesszük a finomra vágott zöldpetrezselymet.
-
Tálalás és tipp
- Acsirkegombóc masszájába tehetünk reszelt zöldségeket vagy finomra vágott zöldfűszereket is.
- A gombócot galuskaszaggatóval is beleszaggathatjuk a levesbe.
- Ekkor a zöldségeket hamarabb tegyük a levesbe a rövidebb galuska főzési idő miatt.
- A levest megfőzhetjük más hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Leves alapokkal (csont, marha) is