Zöldborsóleves csirkegombóccal (7-10 éves korcsoport)
Ez a tartalmas, zöldséges és húsos leves könnyedén beilleszthető a heti iskolai menübe. A receptet készítette Szikora Péter, az UFS közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Zöldborsóleves csirkegombóccal (7-10 éves korcsoport)
−
+
€226.27
Húsgombóc elkészítése
csirkemell**
/kg
0.32 kg
0%
víz
/l
0.12 l
0%
só
/g
1.0 g
0%
DELIKÁT ételízesítő hozzáadott só és ízfokozó nélkül 3 kg
/g
10.0 g
0%
Leves elkészítése
víz
/l
2.5 l
0%
zöldborsó**
/kg
0.4 kg
0%
sárgarépa
/kg
0.2 kg
0%
karalábé**
/kg
0.14 kg
0%
petrezselyemgyökér
/kg
0.1 kg
0%
petrezselyemzöld
/kg
0.01 kg
0%
só
/g
2.0 g
0%
/
Húsgombóc elkészítése
-
csirkemell** 0.32 kg
-
víz 0.12 l
-
só 1.0 g
Leves elkészítése
-
víz 2.5 l
-
zöldborsó** 0.4 kg
-
sárgarépa 0.2 kg
-
karalábé** 0.14 kg
-
petrezselyemgyökér 0.1 kg
-
petrezselyemzöld 0.01 kg
-
só 2.0 g
Elkészítés
-
Húsgombóc elkészítése
- A darált csirkehúst összedolgozzuk a hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Vagdaltalappal, vízzel és kevés sóval.
- Az így kapott masszát hűtőben rövid ideig pihentetjük.
- A darálthúsos masszából gombócokat formázunk és belefőzzük a sószegény KNORR Tyúkhúsleves alappal és hozzáadott sót és ízfokozót nem tartalmazó DELIKÁTTAL ízesített vízbe.
-
Leves elkészítése
- A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és daraboljuk.
- Amikor a gombócok már félig puhák, a megtisztított, megmosott és darabolt zöldségeket is beletesszük a levesbe.
- Ízesítjük a levest sóval, pótoljuk az elpárolgott vizet és készre főzzük majd beletesszük a finomra vágott zöldpetrezselymet.
-
Tálalás és tipp
- Acsirkegombóc masszájába tehetünk reszelt zöldségeket vagy finomra vágott zöldfűszereket is.
- A gombócot galuskaszaggatóval is beleszaggathatjuk a levesbe.
- Ekkor a zöldségeket hamarabb tegyük a levesbe a rövidebb galuska főzési idő miatt.
- A levest megfőzhetjük más hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Leves alapokkal (csont, marha) is