Menu

Hozzávalók

+

Húsgombóc elkészítése

Leves elkészítése

  • víz 2.5 l
  • zöldborsó** 0.4 kg
  • sárgarépa 0.2 kg
  • karalábé** 0.14 kg
  • petrezselyemgyökér 0.1 kg
  • petrezselyemzöld 0.01 kg
  • 2.0 g

Ez a tartalmas, zöldséges és húsos leves könnyedén beilleszthető a heti iskolai menübe. A receptet készítette Szikora Péter, az UFS közétkeztetésért felelős séfje.

...

Elkészítés

  1. Húsgombóc elkészítése

    • A darált csirkehúst összedolgozzuk a hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Vagdaltalappal, vízzel és kevés sóval.
    • Az így kapott masszát hűtőben rövid ideig pihentetjük.
    • A darálthúsos masszából gombócokat formázunk és belefőzzük a sószegény KNORR Tyúkhúsleves alappal és hozzáadott sót és ízfokozót nem tartalmazó DELIKÁTTAL ízesített vízbe.
  2. Leves elkészítése

    • A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és daraboljuk.
    • Amikor a gombócok már félig puhák, a megtisztított, megmosott és darabolt zöldségeket is beletesszük a levesbe.
    • Ízesítjük a levest sóval, pótoljuk az elpárolgott vizet és készre főzzük majd beletesszük a finomra vágott zöldpetrezselymet.
  3. Tálalás és tipp

    • Acsirkegombóc masszájába tehetünk reszelt zöldségeket vagy finomra vágott zöldfűszereket is.
    • A gombócot galuskaszaggatóval is beleszaggathatjuk a levesbe.
    • Ekkor a zöldségeket hamarabb tegyük a levesbe a rövidebb galuska főzési idő miatt.
    • A levest megfőzhetjük más hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Leves alapokkal (csont, marha) is
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü