Zöldborsó krémleves reszelt sajttal (felnőtt)
A zöldborsót elkészíthetjük krémlevesnek is. A tavasz ízeit a menübe csempésző leves receptjét készítette Szikora Péter, az UFS közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Zöldborsó krémleves reszelt sajttal (felnőtt)
−
+
€115.55
Leves elkészítése
zöldborsó**
/kg
1.2 kg
0%
só
/g
3.0 g
0%
víz
/l
3.0 l
0%
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú
/l
0.25 l
0%
folyékony növényi zsiradék vajaromával
/l
0.06 l
0%
DELIKÁT ételízesítő hozzáadott só és ízfokozó nélkül 3 kg
/g
16.0 g
0%
Tálalás és tipp
sajt, Trappista**
/kg
0.25 kg
0%
/
Leves elkészítése
-
zöldborsó** 1.2 kg
-
só 3.0 g
-
víz 3.0 l
-
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú 0.25 l
-
folyékony növényi zsiradék vajaromával 0.06 l
Tálalás és tipp
-
sajt, Trappista** 0.25 kg
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- AzöldborsótRAMA Culinesse profin lepirítjuk majd felöntjük kevés vízzel.
- Puhulásig főzzük, ízesítjük sóval, KNORR Bazsalikomos Primerbával és hozzáadott sót és ízfokozót nem tartalmazó DELIKÁTTAL.
- Botmixerrel leturmixoljuk a zöldborsótés felengedjük a szükséges mennyíségü vízzel.
- A KNORR Kukoricakeményítőt elkeverjük kevés vízzel és besűrítjük vele a levest.
- Dúsítjuk RAMA Cremefine profi főzőkrémmel a levest és kiforraljuk.
-
Tálalás és tipp
- Tálaláskor tesszük a levesbe a reszelt sajtot.
- A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell!
- Ha gluténmentesen szeretnénk a levest elkészíteni akkor a zöldborsón, asón kívül csak a KNORR Maizena Kukoricakeményítőt használjuk hozzá, a megfelelő körülmények között.