Zöldborsó krémleves reszelt sajttal (7-10 éves korcsoport)
A zöldborsót elkészíthetjük krémlevesnek is. A tavasz ízeit a menübe csempésző leves receptjét készítette Szikora Péter, az UFS közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Leves elkészítése
-
zöldborsó** 1.8 kg
-
só 3.0 g
-
víz 2.5 l
-
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú 0.2 l
-
folyékony növényi zsiradék vajaromával 0.05 l
Tálalás és tipp
-
sajt, Trappista** 0.2 kg
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- A zöldborsót RAMA Culinesse profin lepirítjuk majd felöntjük kevés vízzel.
- Puhulásig főzzük, ízesítjük sóval, KNORR Bazsalikomos Primerbával és hozzáadott sót és ízfokozót nem tartalmazó DELIKÁTTAL.
- Botmixerrel leturmixoljuk a zöldborsót és felengedjük a szükséges mennyíségű vízzel.
- A KNORR Maizena Kukoricakeményítőt elkeverjük kevés vízzel és besűrítjük vele a levest.
- Dúsítjuk RAMA Cremefine profi főzőkrémmel a levest és kiforraljuk.
-
Tálalás és tipp
- Tálaláskor tesszük a levesbe a reszelt sajtot.
- A főzés során elpárolgott vizet pótolni kell!
- Ha gluténmentesen szeretnénk a levest elkészíteni akkor a zöldborsón, asón kívül csak a KNORR Maizena Kukoricakeményítőt használjuk hozzá, a megfelelő körülmények között.