Zelleres burgonyafőzelék köleses húspogácsával (7-10 éves korcsoport)
Főzeléket gyakran illesztünk a heti menübe és a burgonyafőzelékkel nem is nagyon lehet hibázni. Egy kicsit változtatva az elkészítésen még különlegesebbé tehetjük az elkészített ételt. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős sefje.

Hozzávalók
Főzelék elkészítése
-
burgonya** 2.2 kg
-
búzaliszt (főző, rétes)** 0.12 kg
-
só 7 g
-
babérlevél** 5 g
-
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú 0.15 l
Húspogácsa elkészítése
-
sertéshús, darált** 0.5 kg
-
köles** 0.1 kg
-
víz** 0.25 l
-
RAMA Combi Profi növényi olaj tartalmú sütőzsiradék** 0.05 l
Elkészítés
-
Főzelék elkészítése
- A megpucolt és megmosott burgonyát karikára vágjuk és sóval, babérlevéllel ízesített vízben feltesszük főni.
- Felengedjük megfelelő mennyiségű vízzel és és amikor majdnem megfőtt hozzáadjuk a kevés vízzel és RAMA cremefine profi főzőkrémmel elkevert lisztet.
- A főzeléket besűrítjük az így kapotthabarással.
- Legvégül hozzáadjuk a vágott zellert és készre forraljuk a főzeléket.
-
Húspogácsa elkészítése
- A daráltsertéshúst összegyúrjuk a hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Vagdaltalappal, az előzőleg megfőzött kölessel, a vízzel és a sóval.
- Pogácsákat vagy gombócokat vagy rudacskákat formázunk a masszából és az előzőleg RAMA Combi profival vékonyan bepermetezett tepsire helyezzük.
- A húsok tetejét is lefújjuk majd légkeveréses sütőben kb. 180°Cfokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
-
Tálalás és tipp
- A főzeléket a megsült vagdalttal tálaljuk!
- A feltétet megsüthetjük hagyományos módon is forró zsiradékban.
- Köles helyett használhatunk más cereáliákat is.