Vörös curry-s ráksaláta, buggyantott fürj tojással
Egy majonézes saláta, de körszerű alapanyagokkal. Tálalhatjuk tányéron, de helyezhetjük izgalmas poharakba is. Bennó László

Hozzávalók
Rák elkészítése.
-
fejnélküli garnéla rák 30/40* 555.6 g
-
lime* 100 g
-
olivaolaj 0.1 l
Mártás elkészítése.
-
Tejföl 20%* 50 g
-
kaliforniai paprika, szines** 100 g
-
cukkini** 285.7 g
Elkészítés
-
Rák elkészítése.
Forró olívaolajban megforgatjuk az előkészített rákot. Sózzuk borsozzuk és a lime levével ízesítjük. -
Mártás elkészítése.
A majonézt kikeverjük a vörös curry-vel a tejföllel és a lime finomra vágott zöld részével és a darabolt zöldségekkel. Hozzáadjuk a lecsepegtetett rákot és lazán összekeverjük a mártással. -
Tojás elkészítése, tálalás.
Fürj tojásból buggyantott tojást készítünk. Az elkészült rák salátát, mély tányérba tesszük,tetejére helyezzük a buggyantott fürj tojást és megvágjuk a fehérje burkot. Levélzöldekkel dekoráljuk.