Hozzávalók

+

Hal előkészítése és elkészítése.

Saláta összeállítása.

  • édeskömény* 0.7 g
  • narancs** 0.7 g
  • narancslé, friss* 0.2 l

Blini elkészítése.

  • hajdinaliszt** 0.2 g
  • élesztő, friss* 10.0 g
  • tej 1,5 %** 0.05 l
  • tojás (extra osztályú) 2.0 darab
  • főzőkrém és habalap, 31% növényi zsírtartalmú 0.2 l
  • vaj* 100.0 g

Tálalás.

  • Tejföl 20%* 200.0 g
  • lime* 100.0 g

Egy skandináv halétel fantasztikus előétele az ünnepi asztalnak.

...

Elkészítés

  1. Hal előkészítése és elkészítése.

    Összekeverjük a cukrot, a sót és a kaprot, majd bedörzsöljük vele a lazacfilét.
    Bőrével lefelé egy tálba tesszük, ráöntjük a vodkát, a Folyékony Citrus ízesítőt majd ráhalmozzuk a páckeveréket.
    Hűtőszekrénybe tesszük és 48 órán keresztül érleljük úgy, hogy közben 3 óránként átforgatjuk. (Ügyeljünk arra, hogy mindig eltakarja a halat a pác!)
    A pácból kivett halat letörölgetjük, majd friss kaporral behintjük és szorosan fóliába csomagolva, újabb 6 órára visszatesszük a hűtőszekrénybe.
  2. Saláta összeállítása.

    Az édesköményt lesózzuk, 30 percig állni hagyjuk, majd alaposan kicsavarjuk.
    Elkeverjük a narancslevet, az ánizslikőrt és a mézet.
    Hozzáadjuk az édesköményt és a narancs gerezdeket. Hűtőszekrénybe téve, 1-2 órán keresztül érleljük.
    Az édeskömény zöldjét, csak közvetlenül a tálalás előtt adjuk a salátához.
  3. Blini elkészítése.

    Az élesztőt felfuttatjuk, a meglangyosított tejben.
    Egy keverőtálba helyezzük a lisztet, a tojássárgákat, a tejszín felét, a felfuttatott élesztőt és a sót.
    Összedolgozzuk, majd fél órán keresztül kelesztjük.
    Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a habbá vert maradék tejszínt és a habbá vert tojásfehérjét.
    Serpenyőben felmelegítjük az olajat. Belekanalazzuk a tésztát és szabályos kör alakú tallérokat formázunk.
    Mindkét oldalát pirosra sütjük.
  4. Tálalás.

    A tejfölt összekeverjük a lereszelt citromhéjjal, majd kanállal formázzuk.
    A kaviárt, a “tejföl-galuskák” tetejére halmozzuk.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü