+

Hal előkészítése és elkészítése.

Saláta összeállítása.

  • édeskömény* 0.7 g
  • narancs** 0.7 g
  • narancslé, friss* 0.2 l

Blini elkészítése.

Tálalás.

  • Tejföl 20%* 200 g
  • lime* 100 g
  1. Hal előkészítése és elkészítése.

    Összekeverjük a cukrot, a sót és a kaprot, majd bedörzsöljük vele a lazacfilét. Bőrével lefelé egy tálba tesszük, ráöntjük a vodkát, a Folyékony Citrus ízesítőt majd ráhalmozzuk a páckeveréket. Hűtőszekrénybe tesszük és 48 órán keresztül érleljük úgy, hogy közben 3 óránként átforgatjuk. (Ügyeljünk arra, hogy mindig eltakarja a halat a pác!) A pácból kivett halat letörölgetjük, majd friss kaporral behintjük és szorosan fóliába csomagolva, újabb 6 órára visszatesszük a hűtőszekrénybe.
  2. Saláta összeállítása.

    Az édesköményt lesózzuk, 30 percig állni hagyjuk, majd alaposan kicsavarjuk. Elkeverjük a narancslevet, az ánizslikőrt és a mézet. Hozzáadjuk az édesköményt és a narancs gerezdeket. Hűtőszekrénybe téve, 1-2 órán keresztül érleljük. Az édeskömény zöldjét, csak közvetlenül a tálalás előtt adjuk a salátához.
  3. Blini elkészítése.

    Az élesztőt felfuttatjuk, a meglangyosított tejben. Egy keverőtálba helyezzük a lisztet, a tojássárgákat, a tejszín felét, a felfuttatott élesztőt és a sót. Összedolgozzuk, majd fél órán keresztül kelesztjük. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a habbá vert maradék tejszínt és a habbá vert tojásfehérjét. Serpenyőben felmelegítjük az olajat. Belekanalazzuk a tésztát és szabályos kör alakú tallérokat formázunk. Mindkét oldalát pirosra sütjük.
  4. Tálalás.

    A tejfölt összekeverjük a lereszelt citromhéjjal, majd kanállal formázzuk. A kaviárt, a “tejföl-galuskák” tetejére halmozzuk.
+