Hozzávalók

+

Step 1

  • rizs, Arborio* 500.0 g
  • Vargánya 300.0 g
  • vaj* 100.0 g
  • olivaolaj 0.2 l
  • bor, fehér, száraz* 0.2 l
  • mogyoróhagyma 100.0 g

Step 2


A rizottó igazán klasszikus étel. Erdei gombával karakteresebbé, a sajt mártással édes-krémessé válik. Ezeket az ízeket a szárítottparadicsom savaságga teszi kerekké.

...

Elkészítés

  1. Step 1

    Vajon és az olívaolajon megpirítjuk a finomra vágott mogyoró hagymát és a darabolt gombát. Sózzuk, borsozzuk.  Rátesszük a rizst és folyamatosan kevergetve, fehérborral és alaplével felöntve pároljuk. 
  2. Step 2

    Ha a rizs puha, hozzáadjuk a folyékony sajt mártást, megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel. Dekoráljuk olajban sült ropogós póréhagymával. Tálaláskor frissen reszeljünk rá parmezánt.

Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü