Vajon pirított spárga Szt. Jakab kagylóval
A tavasz hercegnője egy fantasztikus, citrusos St. Jakab kagylóval, Igazi gasztronómiai utazás egy tányéron.

Hozzávalók
Vajon pirított spárga Szt. Jakab kagylóval
Előkészítés
Elkészítés, tálalás
Előkészítés
-
zöldspárga* 1200.0 g
-
petrezselyemzöld 44.4 g
Elkészítés, tálalás
-
kagyló (Coquilles St-Jacques)* 1111.1 g
-
só 30.0 g
-
zellerlevél** 40.0 g
-
mandarin** 100.0 g
-
lime* 100.0 g
-
folyékony növényi zsiradék vajaromával 0.04 l
Elkészítés
-
Előkészítés
A spárgát megtisztítjuk.Petrezselyemzöldet finomra vágjuk, összekeverjük mandarin és a lime lereszelt héjával. -
Elkészítés, tálalás
Növényi zsiradékot felhevítjük, a spárgát roppanósra pirítjuk, tányérra helyezzük.Ugyanebben a serpenyőben magas hőfokon megpirítjuk a Szt. Jakab kagylót, közben sózzuk, friss petrezselyemzölddel kevert reszelt mandarin - lime héjával szórjuk. Miután mindkét oldalát megpirítottuk, a spárgára, és mellé helyezzük.A serpenyőben maradt értékes zsiradékhoz szórjuk a maradék kevert petrezselyemzöldet, és a Citrus Freshfolyékony ízesítőt, mandarin levét, amivel tálaláskor meglocsoljuk.