+

Túrógombóc elkészítése.

Bevonat elkészítése.

  • víz** 0.6 l
  • Fehércsokoládé 150 g
  • kristálycukor** 150 g

Mákmorzsa elkészítése.

  • búzaliszt (főző, rétes)** 100 g
  • mák* 70 g
  • dió** 42.9 g
  • RAMA 75 % zsirtartalmú margarin** 100 g
  • porcukor* 100 g

Gyümölcsragu elkészítése.

  1. Túrógombóc elkészítése.

    Túrógombóchoz, a hozzávalókat, krémessé turmixoljuk, a tejszín, és zselatin nélkül. A RAMA Cremefine Profit kemény habbá verjük, így forgatjuk, a túrós masszába. A zselatinport, 0,5 dl hidegvízben megduzzasztjuk, melegítjük. Kicsit hűlni hagyjuk és túrókrémbe keverjük. Félgömb alakú, szilikonformába töltjük, és dermedni hagyjuk, sokkoljuk, majd a két félgömböt összetéve megformáljuk a gombócokat. Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk.
  2. Bevonat elkészítése.

    Zselatint a hideg vízben megduzzasztjuk. A cukrot, vízet a glükoz sziruppal kevergetve 103 fokig főzzük, először a duzzasztott zselatint és sűrített tejet hozzáadjuk elkeverjük. A fehér csokira öntjük, és botmixerrel simára keverjük, folpacckal szorosan lefedve hűtőszekrénybe tesszük. Amikor 30-35 fokra hűlt, az alaposan behűtött gombócokat gitterrácsra tesszük, és bevonjuk vele.
  3. Mákmorzsa elkészítése.

    A mákmorzsához a lisztet a mákkal, dióval és a porcukorral összeforgatjuk. A hideg RAMA Margarint kisebb darabokra vágva rászórjuk, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Letakarva legalább 1 órán át hűtőszekrényben dermesztjük. Egy tepsire sütőpapírt fektetünk, a tésztát lereszeljük. Közepesen forró sütőben 180°C on kb. 15 percig sütjük szárítjuk. Hűlni hagyjuk majd két tenyerünk között apróra morzsoljuk.
  4. Gyümölcsragu elkészítése.

    Az erdei gyümölcsraguhoz valókat egy lábasba rakjuk, kevergetve felfőzzük, majd ha kihűlt , hűtőszekrénybe tesszük felhasználásig.
+