Túrógombóc ahogy mi készítjük
Egy klasszikus, tradicionális desszertet kreáltunk, a vendégeink és a mi igényeink szerint. Igyekeztünk elrugaszkodni a klasszikus elkészítéstől. Ki-ki döntse el hogy sikerült ez.

Hozzávalók
Túrógombóc ahogy mi készítjük
−
+
€9.249991E+08
Túrógombóc elkészítése.
túró félzsiros*
/g
370.0 g
0%
porcukor*
/g
70.0 g
0%
vaníliás cukor**
/g
10.0 g
0%
Tejföl 20%*
/g
70.0 g
0%
citromhéj**
/g
5.0 g
0%
főzőkrém és habalap, 31% növényi zsírtartalmú
/l
0.4 l
0%
Bevonat elkészítése.
víz
/l
0.6 l
0%
Fehércsokoládé
/g
150.0 g
0%
kristálycukor**
/g
150.0 g
0%
Mákmorzsa elkészítése.
búzaliszt (főző, rétes)
/g
100.0 g
0%
mák*
/g
70.0 g
0%
dió**
/g
42.9 g
0%
margarin, 75 % zsirtartalmú
/g
100.0 g
0%
porcukor*
/g
100.0 g
0%
Gyümölcsragu elkészítése.
kristálycukor**
/g
200.0 g
0%
gyümölcshús, fagyasztott
/g
500.0 g
0%
víz
/l
0.01 l
0%
/
Túrógombóc elkészítése.
-
túró félzsiros* 370.0 g
-
porcukor* 70.0 g
-
vaníliás cukor** 10.0 g
-
Tejföl 20%* 70.0 g
-
citromhéj** 5.0 g
-
főzőkrém és habalap, 31% növényi zsírtartalmú 0.4 l
Bevonat elkészítése.
-
víz 0.6 l
-
Fehércsokoládé 150.0 g
-
kristálycukor** 150.0 g
Mákmorzsa elkészítése.
-
búzaliszt (főző, rétes) 100.0 g
-
mák* 70.0 g
-
dió** 42.9 g
-
margarin, 75 % zsirtartalmú 100.0 g
-
porcukor* 100.0 g
Gyümölcsragu elkészítése.
-
kristálycukor** 200.0 g
-
gyümölcshús, fagyasztott 500.0 g
-
víz 0.01 l
Elkészítés
-
Túrógombóc elkészítése.
Túrógombóchoz, a hozzávalókat, krémessé turmixoljuk, a tejszín, és zselatin nélkül.A RAMA Cremefine Profit kemény habbá verjük, így forgatjuk, a túrós masszába. A zselatinport, 0,5 dl hidegvízben megduzzasztjuk, melegítjük. Kicsit hűlni hagyjuk és túrókrémbe keverjük. Félgömb alakú, szilikonformába töltjük, és dermedni hagyjuk, sokkoljuk, majd a két félgömböt összetéve megformáljuk a gombócokat. Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk. -
Bevonat elkészítése.
Zselatint a hideg vízben megduzzasztjuk. A cukrot, vízet a glükoz sziruppal kevergetve 103 fokig főzzük, először a duzzasztott zselatint és sűrített tejet hozzáadjuk elkeverjük. A fehér csokira öntjük, és botmixerrel simára keverjük, folpacckal szorosan lefedve hűtőszekrénybe tesszük. Amikor 30-35 fokra hűlt, az alaposan behűtött gombócokat gitterrácsra tesszük, és bevonjuk vele. -
Mákmorzsa elkészítése.
A mákmorzsához a lisztet a mákkal, dióval és a porcukorral összeforgatjuk. A hideg RAMA Margarint kisebb darabokra vágva rászórjuk, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Letakarva legalább 1 órán át hűtőszekrényben dermesztjük. Egy tepsire sütőpapírt fektetünk, a tésztát lereszeljük. Közepesen forró sütőben 180°C on kb. 15 percig sütjük szárítjuk. Hűlni hagyjuk majd két tenyerünk között apróra morzsoljuk. -
Gyümölcsragu elkészítése.
Az erdei gyümölcsraguhoz valókat egy lábasba rakjuk, kevergetve felfőzzük, majd ha kihűlt , hűtőszekrénybe tesszük felhasználásig.