Tésztakéregben sült nyúlpástétom, füstölt fürj tojással, torma variációval és fermentált retekkel, shimei gomba
A nyulat sokan szeretik, de leginkább meleg ételt készítenek belőle.
Szeretnék bemutatni egy hideg nyúl ételt, amit izgalmasabbá teszünk egy kis házi füstöléssel. Bennó László

Hozzávalók
Tésztakéregben sült nyúlpástétom, füstölt fürj tojással, torma variációval és fermentált retekkel, shimei gomba
−
+
€0.0
Hús előkészítése, elkészítése.
Házinyúl gerinc*
/g
1111.1 g
0%
füstölt szalonna*
/g
111.1 g
0%
búzaliszt (főző, rétes)
/g
100.0 g
0%
tojás (extra osztályú)
/darab
5.0 darab
0%
KNORR Morzsolt kakukkfű 80 g
/g
1.0 g
0%
Knorr Folyékony ízesítő füstölt cukorral és sült vöröshagymával 400 ml
/g
50.0 g
0%
Pástétom tálalása.
torma*
/g
111.1 g
0%
tojás, fürj 10g/db*
/darab
10.0 darab
0%
napraforgóolaj**
/l
0.1 l
0%
Shimejii gomba
/g
50.0 g
0%
szezámmag
/g
10.0 g
0%
retek, hónapos**
/g
100.0 g
0%
/
Hús előkészítése, elkészítése.
-
Házinyúl gerinc* 1111.1 g
-
füstölt szalonna* 111.1 g
-
búzaliszt (főző, rétes) 100.0 g
-
tojás (extra osztályú) 5.0 darab
-
KNORR Morzsolt kakukkfű 80 g 1.0 g
Pástétom tálalása.
-
torma* 111.1 g
-
tojás, fürj 10g/db* 10.0 darab
-
napraforgóolaj** 0.1 l
-
Shimejii gomba 50.0 g
-
szezámmag 10.0 g
-
retek, hónapos** 100.0 g
Elkészítés
-
Hús előkészítése, elkészítése.
A kifilézett nyúlhúst ledaráljuk, összekutteroljuk tojásfehérjével,
tejszínnel, ízesítjük sóval, fűszerezzük KNORR borssal, KNORR kakukkfűvel és KNORR Folyékony füsttel.
Formázva kigőzöljük, sós pite tésztával besütjük. -
Pástétom tálalása.
Tejszínes tormakrémet készítünk, szeletelünk le tormát és sütőben
megszárítjuk, illetve torma kaviár is lehetőség a tálalásnál.
Fermentált retek elkészítése 3napot vesz igénybe, amihez 5%-os
sós vizet használunk.
Shimei gombát tálaláskor tesszük az ételre.