Tésztakéregben sült nyúlpástétom, füstölt fürj tojással, torma variációval és fermentált retekkel, shimei gomba
A nyulat sokan szeretik, de leginkább meleg ételt készítenek belőle.
Szeretnék bemutatni egy hideg nyúl ételt, amit izgalmasabbá teszünk egy kis házi füstöléssel. Bennó László

Hozzávalók
Hús előkészítése, elkészítése.
-
Házinyúl gerinc* 1111.1 g
-
füstölt szalonna* 111.1 g
-
búzaliszt (főző, rétes) 100.0 g
-
tojás (extra osztályú) 5.0 darab
Pástétom tálalása.
-
torma* 111.1 g
-
tojás, fürj 10g/db* 10.0 darab
-
napraforgóolaj** 0.1 l
-
Shimejii gomba 50.0 g
-
szezámmag 10.0 g
-
retek, hónapos** 100.0 g
Elkészítés
-
Hús előkészítése, elkészítése.
A kifilézett nyúlhúst ledaráljuk, összekutteroljuk tojásfehérjével,
tejszínnel, ízesítjük sóval, fűszerezzük KNORR borssal, KNORR kakukkfűvel és KNORR Folyékony füsttel.
Formázva kigőzöljük, sós pite tésztával besütjük. -
Pástétom tálalása.
Tejszínes tormakrémet készítünk, szeletelünk le tormát és sütőben
megszárítjuk, illetve torma kaviár is lehetőség a tálalásnál.
Fermentált retek elkészítése 3napot vesz igénybe, amihez 5%-os
sós vizet használunk.
Shimei gombát tálaláskor tesszük az ételre.