Menu

Hozzávalók

+

Főzelék elkészítése

Vagdalt elkészítése

  • sertéshús, darált** 0.75 kg
  • víz 2.9 l
  • tojás (60g/darab)** 0.25 kg
  • zsemlemorzsa** 0.03 kg
  • fűszerpaprika** 14.0 g
  • 6.0 g
  • KNORR Vagdalt alap - Sószegény 2kg 0.12 kg
  • növényi olaj tartalmú sütőzsiradék kombi sütőkhőz 0.05 l

A főzelékek mindíg népszerűek. Ez a főzelék nem a megszokott sűrítési eljárásokvalamelyikével készült. A kukoricakeményítő és a főzőkrém biztosítja a főzelék kiváló állagát! A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

...

Elkészítés

  1. Főzelék elkészítése

    • A vágott zöldbabot az olajon megdinszteljük, kevés vizet és sót hozzáadva addig amíg majdnem teljesen megpuhul.
    • A szükséges mennyíségű vizet elkeverjük a KNORR MAIZENA Kukoricakeményítővel.
    • Hozzáadjuk a zöldbabhoz és besűrítjük vele a főzeléket.
    • Befejezésül RAMA Cremefine profi főzőkrémmel dúsítjuk, beletesszük a vágott kaprotés kiforraljuk.
  2. Vagdalt elkészítése

    • A tojásokat keményre főzzük és megpucoljuk.
    • A darált sertéshúst összegyúrjuk a hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Vagdaltalappal, sóval, fűszerpaprikával és a vízzel.
    • Az elkészült vagdalt masszát zsemlemorzsával meghintett deszkán téglalap alakúra és egyenletes vastagságúra elterítjük.
    • Közepére helyezzük egymás mögé, sorban a főtt tojásokat.
    • Rúd alakúra formázzuk és RAMA Combi Profival vékonyan bepermetezett tepsire helyezzük.
    • A vagdaltak tetejét is befújjuk, majd előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.
  3. Tálalás és tipp

    • A kész vagdaltból szeleteket vágunk és a forró főzelékkel tálaljuk.
    • A főzelék sűrítésére használhatunk KNORR krémleveseket is (pl.: zeller, spárga), de akkor kevesebb kukoricakeményítőt kell használni.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü