+

Főzelék elkészítése

  • 11.0 g
  • zöldbab** 2.53 kg
  • napraforgóolaj** 0.07 l
  • főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú 0.22 l
  • KNORR MAIZENA Kukoricakeményítő 2,5 kg 0.11 kg
  • kapor, friss** 12.0 g

Vagdalt elkészítése

  • sertéshús, darált** 0.75 kg
  • víz** 2.9 l
  • tojás (60g/darab)** 0.25 kg
  • zsemlemorzsa** 0.03 kg
  • fűszerpaprika** 14.0 g
  • 6.0 g
  • KNORR Vagdalt alap - Sószegény 2kg 0.12 kg
  • RAMA Combi Profi növényi olaj tartalmú sütőzsiradék** 0.05 l
  1. Főzelék elkészítése

    • A vágott zöldbabot az olajon megdinszteljük, kevés vizet és sót hozzáadva addig amíg majdnem teljesen megpuhul.
    • A szükséges mennyíségű vizet elkeverjük a KNORR MAIZENA Kukoricakeményítővel.
    • Hozzáadjuk a zöldbabhoz és besűrítjük vele a főzeléket.
    • Befejezésül RAMA Cremefine profi főzőkrémmel dúsítjuk, beletesszük a vágott kaprotés kiforraljuk.
  2. Vagdalt elkészítése

    • A tojásokat keményre főzzük és megpucoljuk.
    • A darált sertéshúst összegyúrjuk a hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Vagdaltalappal, sóval, fűszerpaprikával és a vízzel.
    • Az elkészült vagdalt masszát zsemlemorzsával meghintett deszkán téglalap alakúra és egyenletes vastagságúra elterítjük.
    • Közepére helyezzük egymás mögé, sorban a főtt tojásokat.
    • Rúd alakúra formázzuk és RAMA Combi Profival vékonyan bepermetezett tepsire helyezzük.
    • A vagdaltak tetejét is befújjuk, majd előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.
  3. Tálalás és tipp

    • A kész vagdaltból szeleteket vágunk és a forró főzelékkel tálaljuk.
    • A főzelék sűrítésére használhatunk KNORR krémleveseket is (pl.: zeller, spárga), de akkor kevesebb kukoricakeményítőt kell használni.