Tejszínes zöldbabfőzelék stefánia vagdalttal (7-10 éves korcsoport)
A főzelékek mindíg népszerűek. Ez a főzelék nem a megszokott sűrítési eljárásokvalamelyikével készült. A kukoricakeményítő és a főzőkrém biztosítja a főzelék kiváló állagát! A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Tejszínes zöldbabfőzelék stefánia vagdalttal (7-10 éves korcsoport)
−
+
€31.35
Főzelék elkészítése
só
/g
10.0 g
0%
zöldbab**
/kg
2.11 kg
0%
napraforgóolaj**
/l
0.06 l
0%
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú
/l
0.2 l
0%
kapor, friss**
/g
10.0 g
0%
Vagdalt elkészítése
sertéshús, darált**
/kg
0.63 kg
0%
víz
/l
2.45 l
0%
tojás (60g/darab)**
/kg
0.2 kg
0%
zsemlemorzsa**
/kg
0.02 kg
0%
fűszerpaprika**
/g
12.0 g
0%
só
/g
5.0 g
0%
növényi olaj tartalmú sütőzsiradék kombi sütőkhőz
/l
0.04 l
0%
/
Főzelék elkészítése
-
só 10.0 g
-
zöldbab** 2.11 kg
-
napraforgóolaj** 0.06 l
-
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú 0.2 l
-
kapor, friss** 10.0 g
Vagdalt elkészítése
-
sertéshús, darált** 0.63 kg
-
víz 2.45 l
-
tojás (60g/darab)** 0.2 kg
-
zsemlemorzsa** 0.02 kg
-
fűszerpaprika** 12.0 g
-
só 5.0 g
-
növényi olaj tartalmú sütőzsiradék kombi sütőkhőz 0.04 l
Elkészítés
-
Főzelék elkészítése
- A vágott zöldbabot az olajon megdinszteljük, kevés vizet és sót hozzáadva addig amíg majdnem teljesen megpuhul.
- A szükséges mennyíségű vizet elkeverjük a KNORR MAIZENA Kukoricakeményítővel.
- Hozzáadjuk a zöldbabhoz és besűrítjük vele a főzeléket.
- Befejezésül RAMA Cremefine profi főzőkrémmel dúsítjuk, beletesszük a vágott kaprotés kiforraljuk.
-
Vagdalt elkészítése
- A tojásokat keményre főzzük és megpucoljuk.
- A darált sertéshúst összegyúrjuk a hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Vagdaltalappal, sóval, fűszerpaprikával és a vízzel.
- Az elkészült vagdalt masszát zsemlemorzsával meghintett deszkán téglalap alakúra és egyenletes vastagságúra elterítjük.
- Közepére helyezzük egymás mögé, sorban a főtt tojásokat.
- Rúd alakúra formázzuk és RAMA Combi Profival vékonyan bepermetezett tepsire helyezzük.
- A vagdaltak tetejét is befújjuk, majd előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.
-
Tálalás és tipp
- A kész vagdaltból szeleteket vágunk és a forró főzelékkel tálaljuk.
- Afőzelék sűrítésére használhatunk KNORR krémleveseket is (pl.: zeller, spárga), de akkor kevesebb kukoricakeményítőt kell használni.