Hozzávalók
Főzelék elkészítése
-
spenót, leveles, fagyasztott** 2.3 kg
-
búzaliszt (főző, rétes) 0.13 kg
-
fokhagyma, hámozott** 0.02 kg
-
só 6.0 g
-
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú 0.25 l
Vagdalt elkészjtése
-
pulykacomb, darált** 0.75 kg
-
köles** 0.26 kg
-
tojás (60g/darab)** 0.25 kg
-
KNORR Sültoldalas fűszerkeverék 25.0 g
-
növényi olaj tartalmú sütőzsiradék kombi sütőkhőz 0.07 l
Elkészítés
-
Főzelék elkészítése
- A fagyasztott leveles parajt felolvasztjuk és kevés vízben feltesszük főni.
- Ízesítjük sóval, KNORR Őrölt fekete borssal és zúzott fokhagymával.
- A RAMA Cremefine Profi főzőkrémet elkeverjük liszttel és kevés vízzel
- A főzeléket behabarjuk és készre forraljuk.
-
Vagdalt elkészjtése
- A darált pulykahúst összedolgozzuk a kifőzött kölessel, a tojással, KNORR Burgonyapehellyel és KNORR Sültoldalas fűszerkeverékkel.
- Rudakat formázunk a masszából és az előzőleg RAMA Combi profival vékonyan bepermetezett tepsire helyezzük.
- A vagdaltak tetejét is befújjuk majd sütőben kb 170 °C fokon 25 perc alatt megsütjük.
-
Tálalás és tipp
- Tálaláskor a vagdalt rudakból szeleteket vágunk és a főzelékkel tálaljuk.
- A főzelék sűrítésére használhatjuk a KNORR Kukoricakeményítőt is.
- A vagdaltat keverhetjük más kifőtt gabonafélékkel is.