Menu

Hozzávalók

+

Főzelék elkészítése

  • spenót, leveles, fagyasztott** 2.3 kg
  • búzaliszt 0.13 kg
  • fokhagyma, hámozott** 0.02 kg
  • 6.0 g
  • KNORR Őrölt fekete bors 0,5 kg 0.6 g
  • főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú 0.25 l

Vagdalt elkészjtése


Zöld. Főzelék. Nem borsó. Paraj! Nevezhetjük spenótnak is. A legmegosztóbb főzelék. Ezt a variációt mindenki szeretni fogja! A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

...

Elkészítés

  1. Főzelék elkészítése

    • A fagyasztott leveles parajt felolvasztjuk és kevés vízben feltesszük főni.
    • Ízesítjük sóval, KNORR Őrölt fekete borssal és zúzott fokhagymával.
    • A RAMA Cremefine Profi főzőkrémet elkeverjük liszttel és kevés vízzel
    • A főzeléket behabarjuk és készre forraljuk.
  2. Vagdalt elkészjtése

    • A darált pulykahúst összedolgozzuk a kifőzött kölessel, a tojással, KNORR Burgonyapehellyel és KNORR Sültoldalas fűszerkeverékkel.
    • Rudakat formázunk a masszából és az előzőleg RAMA Combi profival vékonyan bepermetezett tepsire helyezzük.
    • A vagdaltak tetejét is befújjuk majd sütőben kb 170 °C fokon 25 perc alatt megsütjük.
  3. Tálalás és tipp

    • Tálaláskor a vagdalt rudakból szeleteket vágunk és a főzelékkel tálaljuk.
    • A főzelék sűrítésére használhatjuk a KNORR Kukoricakeményítőt is.
    • A vagdaltat keverhetjük más kifőtt gabonafélékkel is.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü