Tejszínes parajfőzelék köleses-burgonyás pulykavagdalttal (7-14 éves korcsoport)
Zöld. Főzelék. Nem borsó. Paraj! Nevezhetjük spenótnak is. A legmegosztóbb főzelék. Ezt a variációt mindenki szeretni fogja! A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Tejszínes parajfőzelék köleses-burgonyás pulykavagdalttal (7-14 éves korcsoport)
−
+
€5470.45
Főzelék elkészítése
spenót, leveles, fagyasztott**
/kg
1.9 kg
0%
búzaliszt (főző, rétes)
/kg
0.1 kg
0%
fokhagyma, hámozott**
/kg
0.01 kg
0%
só
/g
5.0 g
0%
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú
/l
0.2 l
0%
Vagdalt elkészjtése
pulykacomb, darált**
/kg
0.65 kg
0%
köles**
/kg
0.2 kg
0%
tojás (60g/darab)**
/kg
0.2 kg
0%
KNORR Sültoldalas fűszerkeverék
/g
20.0 g
0%
növényi olaj tartalmú sütőzsiradék kombi sütőkhőz
/l
0.05 l
0%
/
Főzelék elkészítése
-
spenót, leveles, fagyasztott** 1.9 kg
-
búzaliszt (főző, rétes) 0.1 kg
-
fokhagyma, hámozott** 0.01 kg
-
só 5.0 g
-
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú 0.2 l
Vagdalt elkészjtése
-
pulykacomb, darált** 0.65 kg
-
köles** 0.2 kg
-
tojás (60g/darab)** 0.2 kg
-
KNORR Sültoldalas fűszerkeverék 20.0 g
-
növényi olaj tartalmú sütőzsiradék kombi sütőkhőz 0.05 l
Elkészítés
-
Főzelék elkészítése
- A fagyasztott leveles parajt felolvasztjuk és kevés vízben feltesszük főni.
- Ízesítjük sóval, KNORR Őrölt fekete borssal és zúzott fokhagymával.
- A RAMA Cremefine Profi főzőkrémet elkeverjük liszttel és kevés vízzel
- A főzeléket behabarjuk és készre forraljuk.
-
Vagdalt elkészjtése
- A darált pulykahúst összedolgozzuk a kifőzött kölessel, a tojással, KNORR Burgonyapehellyel és KNORR Sültoldalas fűszerkeverékkel.
- Rudakat formázunk a masszából és az előzőleg RAMA Combi profival vékonyan bepermetezett tepsire helyezzük.
- A vagdaltak tetejét is befújjuk majd sütőben kb 170 °C fokon 25 perc alatt megsütjük.
-
Tálalás és tipp
- Tálaláskor a vagdalt rudakból szeleteket vágunk és a főzelékkel tálaljuk.
- A főzelék sűrítésére használhatjuk a KNORR Kukoricakeményítőt is.
- A vagdaltat keverhetjük más kifőtt gabonafélékkel is.