Hozzávalók

+

Leves elkészítése

Tálalás és tipp

  • zellerlevél** 8.0 g

Tejföllel dúsítva a zöldséges levesek mindíg sokkal teltebb ízérzést adnak. Van igény az allergénmentes elkészítésükre is. Az alaprecept megváltoztatásával mindenki számára megfelelő finom, forró levest főzhetünk! A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

...

Elkészítés

  1. Leves elkészítése

    • A zöldségeket tisztítsuk meg és daraboljuk fel.
    • Folyékony növényi zsiradékon lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és beletesszük a kockára vágott zöldségeket.
    • Felengedjük a megfelelő mennyíségű vízzel.
    • Ízesítjük allergénmentes KNORR Zöldségleves alappal és KNORR Majorannával.
    • Hozzáadjuk az apró rózsáira szedett karfiolt.
    • A levest a zöldségek megpuhulásáig főzzük és hőkiegyenlítéssel behabarjuk a tejföllel és a liszttel.
    • Az így sűrített levest készre forraljuk ügyelve arra, hogy a főzés közben elpárolgott vizet pótoljuk.
  2. Tálalás és tipp

    • Tálaláskor szórjuk meg a levest vágott zellerzölddel!
    • Gazdagíthatjuk a levest más zöldségekkel is.
    • Főzhetünk bele házi tarhonyát, csipetkét is.
    • A tejföl helyett növényi főzőkrémet használva egy újabb allergént hagyhatunk el!
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü