Tejfölös karfiolleves (7-10 éves korcsoport)
Tejföllel dúsítva a zöldséges levesek mindíg sokkal teltebb ízérzést adnak. Van igény az allergénmentes elkészítésükre is. Az alaprecept megváltoztatásával mindenki számára megfelelő finom, forró levest főzhetünk! A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

Hozzávalók
Tejfölös karfiolleves (7-10 éves korcsoport)
−
+
€1160.8
Leves elkészítése
karfiol**
/kg
0.3 kg
0%
sárgarépa
/kg
0.22 kg
0%
petrezselyemgyökér
/kg
0.2 kg
0%
vöröshagyma
/kg
0.15 kg
0%
tejföl 12%**
/kg
0.2 kg
0%
búzaliszt (főző, rétes)
/kg
0.02 kg
0%
víz
/l
2.5 l
0%
folyékony növényi zsiradék vajaromával
/l
0.04 l
0%
KNORR Zöldségleves alap - Allergénmentes* 3 kg
/g
15.0 g
0%
KNORR Majoranna 105 g
/g
3.0 g
0%
Tálalás és tipp
zellerlevél**
/g
5.0 g
0%
/
Leves elkészítése
-
karfiol** 0.3 kg
-
sárgarépa 0.22 kg
-
petrezselyemgyökér 0.2 kg
-
vöröshagyma 0.15 kg
-
tejföl 12%** 0.2 kg
-
búzaliszt (főző, rétes) 0.02 kg
-
víz 2.5 l
-
folyékony növényi zsiradék vajaromával 0.04 l
-
KNORR Majoranna 105 g 3.0 g
Tálalás és tipp
-
zellerlevél** 5.0 g
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- A zöldségeket tisztítsuk meg és daraboljuk fel.
- Folyékony növényi zsiradékon lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és beletesszük a kockára vágott zöldségeket.
- Felengedjük a megfelelő mennyíségű vízzel.
- Ízesítjük allergénmentes KNORR Zöldségleves alappal és KNORR Majorannával.
- Hozzáadjuk az apró rózsáira szedett karfiolt.
- A levest a zöldségek megpuhulásáig főzzük és hőkiegyenlítéssel behabarjuk a tejföllel és a liszttel.
- Az így sűrített levest készre forraljuk ügyelve arra, hogy a főzés közben elpárolgott vizet pótoljuk.
-
Tálalás és tipp
- Tálaláskor szórjuk meg a levest vágott zellerzölddel!
- Gazdagíthatjuk a levest más zöldségekkel is.
- Főzhetünk bele házi tarhonyát, csipetkét is.
- A tejföl helyett növényi főzőkrémet használva egy újabb allergént hagyhatunk el!