Tejföllel dúsítva a zöldséges levesek mindíg sokkal teltebb ízérzést adnak. Van igény az allergénmentes elkészítésükre is. Az alaprecept megváltoztatásával mindenki számára megfelelő finom, forró levest főzhetünk! A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

Hozzávalók
Leves elkészítése
-
karfiol** 0.3 kg
-
sárgarépa 0.22 kg
-
petrezselyemgyökér 0.2 kg
-
vöröshagyma 0.15 kg
-
tejföl 12%** 0.2 kg
-
búzaliszt (főző, rétes) 0.02 kg
-
víz 2.5 l
-
folyékony növényi zsiradék vajaromával 0.04 l
Tálalás és tipp
-
zellerlevél** 5.0 g
Elkészítés
-
Leves elkészítése
- A zöldségeket tisztítsuk meg és daraboljuk fel.
- Folyékony növényi zsiradékon lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát és beletesszük a kockára vágott zöldségeket.
- Felengedjük a megfelelő mennyíségű vízzel.
- Ízesítjük allergénmentes KNORR Zöldségleves alappal és KNORR Majorannával.
- Hozzáadjuk az apró rózsáira szedett karfiolt.
- A levest a zöldségek megpuhulásáig főzzük és hőkiegyenlítéssel behabarjuk a tejföllel és a liszttel.
- Az így sűrített levest készre forraljuk ügyelve arra, hogy a főzés közben elpárolgott vizet pótoljuk.
-
Tálalás és tipp
- Tálaláskor szórjuk meg a levest vágott zellerzölddel!
- Gazdagíthatjuk a levest más zöldségekkel is.
- Főzhetünk bele házi tarhonyát, csipetkét is.
- A tejföl helyett növényi főzőkrémet használva egy újabb allergént hagyhatunk el!