Hozzávalók
Hús elkészítése
-
csirkecomb** 1.6 kg
-
sárgarépa 0.06 kg
-
petrezselyemgyökér 0.06 kg
-
zöldborsó** 0.06 kg
-
csemegekukorica, fagyasztott** 0.06 kg
-
vöröshagyma 0.05 kg
-
napraforgóolaj** 0.05 l
-
só 6.0 g
-
petrezselyemzöld 2.0 g
-
szerecsendió* 1.0 g
Köret elkészítése
-
víz 1.58 l
-
tej 1,5 %** 0.7 l
-
snidling** 7.0 g
-
só 3.0 g
Mártás elkészítése
-
víz 1.0 l
Elkészítés
-
Hús elkészítése
- A csikecombokat kifilézzük, megtisztítjuk, a bőrét eltávolítjuk, gyengén besózzuk.
- A zöldségféléket megtisztítjuk, a sárgarépát és petrezselyem gyökeret 0,5 x 0,5 cm-es kockákra vágjuk.
- A zöldségeket kevés folyadékban megfőzzük (a zöldborsót külön edényben készítjük).
- A zöldborsót szitán átnyomkodva (kevés főzőlével) lepürésítjük és lazán összeverjük a többi megfőtt zöldséggel.
- Afűszerekkel és a petrezselyem zölddel ízesítjük, majd a tölteléket a csirkecomb filébe töltjük, ha szükséges hústűvel összefogatjuk.
- A töltött combokat olajjal megkenjük, lefedve sütőben pároljuk, majd készre sütjük. Tálalás előtt eltávolítjuk a hústűt.
-
Köret elkészítése
- A burgonyapüré elkészítéséhez a vizet felforraljuk és levesszük a tűzről.
- Hozzáadjuk a tejet, enyhén sózzuk, majd a hozzákeverjük a KNORR Burgonyapelyhet.
- A burgonyapürét pár percig pihentetjük, majd alaposan átkreverjük.
- Legvégül apróra vágott metélőhagymával ízesítjük.
-
Mártás elkészítése
- Az allergénmentes KNORR Barnamártás alapot a szükséges mennyíségű vízzel elkeverjük és felforraljuk.
-
Tálalás és tipp
- A húsokat átlósan megvágjuk és a snidlinges burgonyapürével tálaljuk.
- A barnamártást utólsónak öntjük az ételre.
- A húsokat betekerhetjük olajozott alufóliába is, és kisüthetjük sütőben is.