+

Hús elkészítése

Köret elkészítése

Mártás elkészítése

  1. Hús elkészítése

    • A csikecombokat kifilézzük, megtisztítjuk, a bőrét eltávolítjuk, gyengén besózzuk.
    • A zöldségféléket megtisztítjuk, a sárgarépát és petrezselyem gyökeret 0,5 x 0,5 cm-es kockákra vágjuk.
    • A zöldségeket kevés folyadékban megfőzzük (a zöldborsót külön edényben készítjük).
    • A zöldborsót szitán átnyomkodva (kevés főzőlével) lepürésítjük és lazán összeverjük a többi megfőtt zöldséggel.
    • Afűszerekkel és a petrezselyem zölddel ízesítjük, majd a tölteléket a csirkecomb filébe töltjük, ha szükséges hústűvel összefogatjuk.
    • A töltött combokat olajjal megkenjük, lefedve sütőben pároljuk, majd készre sütjük. Tálalás előtt eltávolítjuk a hústűt.
  2. Köret elkészítése

    • A burgonyapüré elkészítéséhez a vizet felforraljuk és levesszük a tűzről.
    • Hozzáadjuk a tejet, enyhén sózzuk, majd a hozzákeverjük a KNORR Burgonyapelyhet.
    • A burgonyapürét pár percig pihentetjük, majd alaposan átkreverjük.
    • Legvégül apróra vágott metélőhagymával ízesítjük.
  3. Mártás elkészítése

    • Az allergénmentes KNORR Barnamártás alapot a szükséges mennyíségű vízzel elkeverjük és felforraljuk.
  4. Tálalás és tipp

    • A húsokat átlósan megvágjuk és a snidlinges burgonyapürével tálaljuk.
    • A barnamártást utólsónak öntjük az ételre.
    • A húsokat betekerhetjük olajozott alufóliába is, és kisüthetjük sütőben is.