Szilvás csoki torta ananász chutney
Egy izgalmas íz találkozó. A csokoládé édes fanyarsága és a chili fűszeressége. Üdítőleg hat mellette az ananász savas fűszeres íze. Bennó László

Hozzávalók
Chutney elkészítése.
-
ananász* 2000 g
-
ánizs, csillag* 10 g
-
fahéjrudak 10 g
-
szegfűszeg 10 g
-
kristálycukor** 300 g
Krém készítés és összeállítás.
-
aszaltszilva** 333.3 g
-
szilva* 666.7 g
-
tej 1,5 %** 0.5 l
Elkészítés
-
Chutney elkészítése.
Az apróra vágott ananászt a cukrot ésa fűszereket lassan főzzük amíg be nem sűrűsödik. Vegyük ki a fűszerdarabokat és hűtsük le. -
Krém készítés és összeállítás.
A kész linzertésztát kenjük meg chili jam-el. Helyezzük rá a szilvaragut, és fedjük be az előírás szerint elkészített Csokoládá habba. Tegyük hűtőbe és dermesszük ki. -
Tálalás.
A tortából vágjunk egy cikket, tegyük az ananász chutney-ra. Dekorálhatjuk mentával és keksz morzsával.