+

Tészta elkészítése.

  • búzaliszt (főző, rétes)** 200 g
  • vaj* 75 g
  • kristálycukor** 75 g
  • sütőpor** 10 g
  • tojás (extra osztályú) 1 darab

Beöntő massza elkészítése.

  1. Tészta elkészítése.

    Minden hozzávalót összegyúrunk, kis karika gyűrű aljára kb 1cm vastagon elnyomkodjuk.
  2. Beöntő massza elkészítése.

    Hozzávalókat thermomix segítségével, homogén beöntő krémet készítünk és a nyers tésztésztára a gyűrűkbe öntjük kb 3/4-ig.
    180°C-on kb. 25perc sütjük.
    Süteményt alulról körbevágjuk,(opcionálisan mikrozható) tányéron sült tejbőrrel, tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
  3. Sült tejbőr.

    A tejet nagy felületű lábasban felhevítjük, félretesszük az így képződött fölét zsírpapírral lefedve kiemeljük, 150°C-onaranybarnára sütjük.
+