Sült tejbőr torta
Egy egyszerű, kreatív desszertet szerettem volna készíteni ami mindennap használatos alapanyagokat tartalmaz. Schmiedt Patrik

Hozzávalók
Tészta elkészítése.
-
búzaliszt (főző, rétes)** 200 g
-
vaj* 75 g
-
kristálycukor** 75 g
-
sütőpor** 10 g
-
tojás (extra osztályú) 1 darab
Beöntő massza elkészítése.
-
túró félzsiros* 500 g
-
kristálycukor** 150 g
-
napraforgóolaj** 0.1 l
-
tej 1,5 %** 0.5 l
-
tojássárgája (17 g / db)* 1 darab
-
tojás (extra osztályú) 1 darab
Elkészítés
-
Tészta elkészítése.
Minden hozzávalót összegyúrunk, kis karika gyűrű aljára kb 1cm vastagon elnyomkodjuk. -
Beöntő massza elkészítése.
Hozzávalókat thermomix segítségével, homogén beöntő krémet készítünk és a nyers tésztésztára a gyűrűkbe öntjük kb 3/4-ig. 180°C-on kb. 25perc sütjük. Süteményt alulról körbevágjuk,(opcionálisan mikrozható) tányéron sült tejbőrrel, tejszínhabbal díszítve tálaljuk. -
Sült tejbőr.
A tejet nagy felületű lábasban felhevítjük, félretesszük az így képződött fölét zsírpapírral lefedve kiemeljük, 150°C-onaranybarnára sütjük.