Menu

Hozzávalók

+

Tészta elkészítése.

  • búzaliszt 200.0 g
  • vaj* 75.0 g
  • kristálycukor** 75.0 g
  • sütőpor** 10.0 g
  • tojás (extra osztályú) 1.0 darab

Beöntő massza elkészítése.


Egy egyszerű, kreatív desszertet szerettem volna készíteni ami mindennap használatos alapanyagokat tartalmaz. Schmiedt Patrik

...

Elkészítés

  1. Tészta elkészítése.

    Minden hozzávalót összegyúrunk, kis karika gyűrű aljára kb 1cm vastagon elnyomkodjuk.
  2. Beöntő massza elkészítése.

    Hozzávalókat thermomix segítségével, homogén beöntő krémet készítünk és a nyers tésztésztára a gyűrűkbe öntjük kb 3/4-ig.
    180°C-on kb. 25perc sütjük.
    Süteményt alulról körbevágjuk,(opcionálisan mikrozható) tányéron sült tejbőrrel, tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
  3. Sült tejbőr.

    A tejet nagy felületű lábasban felhevítjük, félretesszük az így képződött fölét zsírpapírral lefedve kiemeljük, 150°C-onaranybarnára sütjük.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü