Sült oldalas hagymás burgonyapürével (felnőtt)
Oldalast ritkán teszünk a menübe. Pedig a felnőtt vendégek nagyon szeretik. Az oldalas elkészítésére egy javaslat ez a recept melyet Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje készített.

Hozzávalók
Hús elkészítése
-
Sertés oldalas* 1.4 kg
-
RAMA Combi Profi növényi olaj tartalmú sütőzsiradék** 0.06 l
-
KNORR Sültoldalas fűszerkeverék 25 g
Köret elkészítése
-
vöröshagyma 0.19 kg
-
újhagyma** 0.15 kg
-
víz** 1.56 l
-
tej 1,5 %** 0.69 l
-
só 11 g
-
RAMA Culinesse Profi Folyékony Növényi Zsiradék Vajaromával 0.04 l
Mártás elkészítése
-
víz** 0.7 l
Elkészítés
-
Hús elkészítése
- Az oldalast daraboljuk., lehetőleg úgy, hogy minden darabba kerüljön egy csont.
- Az így kapott csontos húsokat befűszerezzük KNORR Sültoldalas fűszerkeverékkel.
- A sütnivaló darabokat RAMA Combi profival befújt tepsire tesszük.
- A húsok tetejét is befújjuk, majd előmelegített sütőben kb. 170 °C-on készre sütjük.
-
Köret elkészítése
- A burgonyapüré elkészítéséhez a vizet felforraljuk és sózzuk.
- A tűzról levéve hozzáadjuk a szükséges mennyiségű tejet, majd a KNORR Burgonyapelyhet.
- Jól elkeverjük és 1-2 percig állni hagyjuk.
- Hozzáadjuk a RAMA Culinesse Profin lepirított finomra vágott vöröshagymát és újhagymát.
- Legvégül jól elkeverjük, de már nem habosítjuk a pürét.
-
Mártás elkészítése
- Az allergénmentes KNORR Barnamártás alapot elkeverjük a megfelelő mennyíségű vízzel és felforraljuk.
-
Tálalás és tipp
- Tálaláskor a sült oldalas darabokat a hagymás püré mellé tesszük es leöntjük a mártással.
- A hús sütési ideje függ a használt sütő tulajdonságaitól.