Hozzávalók

+

Torta

  • porcukor* 80.0 g
  • tojássárgája* 150.0 g
  • Étcsokoládé 180.0 g
  • tojásfehérje (1db/38g)** 180.0 g
  • kristálycukor** 80.0 g
  • Makadámia dió 270.0 g
  • narancs** 1.0 darab
  • vaj* 100.0 g

Krém

Tálalás


A receptet 1 db 24 cm-es tortakarikára készítettem el.

...

Elkészítés

  1. Torta

    • A vajat a porcukorral kihabosítom és hozzá adoma sárgáját. 
    • Közben elindítom a fehérjét a kristálycukorral és habbá verem. 
    • A sárgájás vajba belekeverem az olvasztott csokoládét.
    • A felvert fehérjét ráhelyezem a csokoládés vajra és álandó keverés mellett hozzáadom a darált diót, ha tökéletesen elkeveredett a tortakarikába rakom és 180°C-on 30 percig sütöm.
  2. Krém

    • A tejszínt felforralom és ráöntöm a csokoládéra, amire ráhelyeztem a zselatinmasszát (6 gr víz 1 gr zselatinpor)  és a vaníliát.
    • Botmixer segítségével jól átmixelem és pihentetem legalább 6 órát.
    • Ezután habbá tudom verni.
  3. Tálalás

    • A  tortából kivágok egy szeletet és a kihabosított krémmel egy keretet nyomok, majd beletöltöm a Carte D’or vanília öntetet.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü