Sült csirkecombok vegyes rizzsel és majonézes-joghurtos hagymasalátával (felnőtt)
Különböző rizsek egy ételben és hozzá finom hagymasaláta! Egyszerűen, gyorsan elkészíthető! A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

Hozzávalók
Sült csirkecombok vegyes rizzsel és majonézes-joghurtos hagymasalátával (felnőtt)
−
+
€16.72
Sültcsirke elkészítése
csirkecomb**
/kg
1.4 kg
0%
növényi olaj tartalmú sütőzsiradék kombi sütőkhőz
/l
0.05 l
0%
Köret elkészítése
rizs, barna**
/kg
0.29 kg
0%
rizs, vad
/kg
0.13 kg
0%
só
/g
8.0 g
0%
Saláta elkészítése
lilahagyma**
/kg
0.6 kg
0%
póréhagyma**
/kg
0.26 kg
0%
petrezselyemzöld
/kg
0.01 kg
0%
joghurt, natúr**
/l
0.26 l
0%
/
Sültcsirke elkészítése
-
csirkecomb** 1.4 kg
-
növényi olaj tartalmú sütőzsiradék kombi sütőkhőz 0.05 l
Köret elkészítése
-
rizs, barna** 0.29 kg
-
rizs, vad 0.13 kg
-
só 8.0 g
Saláta elkészítése
-
lilahagyma** 0.6 kg
-
póréhagyma** 0.26 kg
-
petrezselyemzöld 0.01 kg
-
joghurt, natúr** 0.26 l
Elkészítés
-
Sültcsirke elkészítése
- A csirkecombokat megmossuk, daraboljuk.
- A combokat befűszerezzük KNORR Sültcsirke fűszerkeverékkel és növényi olaj tartalmú sütőzsiradékkal bepermetezett tepsire tesszük.
- A húsok tetejét is befújjuk, majd 170°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
-
Köret elkészítése
- A KNORR Előfőzött hosszúszemű rizst enyhén sós vízben külön kifőzük és összekeverjük a szintén külön kifőzött többi rizzsel és tálalásig melegen tartjuk.
-
Saláta elkészítése
- A hagymákat daraboljuk, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk.
- A GLOBUS Majonézt összekeverjük a joghurttal és zöldségekkel majd a salátát hűtőbe tesszük.
-
Tálalás és tipp
- A rizsmix mellé tálaljuk a sült csirkecombokat és a hagymasalátát.
- A rizsek főzésénél vegyük figyelembe, hogy különböző a főzési idejük.
- Köretmixek készítéséhez használjunk másfajta gabonákat is!