Hozzávalók
Sültcsirke elkészítése
-
csirkecomb** 1.1 kg
-
növényi olaj tartalmú sütőzsiradék kombi sütőkhőz 0.04 l
Köret elkészítése
-
rizs, barna** 0.25 kg
-
rizs, vad 0.1 kg
-
só 6.0 g
Saláta elkészítése
-
lilahagyma** 0.2 kg
-
póréhagyma** 0.2 kg
-
petrezselyemzöld 0.01 kg
-
joghurt, natúr** 0.2 l
Elkészítés
-
Sültcsirke elkészítése
- A csirkecombokat megmossuk, daraboljuk.
- A combokat befűszerezzük KNORR Sültcsirke fűszerkeverékkel és növényi olaj tartalmú sütőzsiradékkal bepermetezett tepsire tesszük.
- A húsok tetejét is befújjuk, majd 170°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
-
Köret elkészítése
- A KNORR Előfőzött hosszúszemű rizst enyhén sós vízben külön kifőzük és összekeverjük a szintén külön kifőzött többi rizzsel és tálalásig melegen tartjuk.
-
Saláta elkészítése
- A hagymákat daraboljuk, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk.
- A GLOBUS Majonézt összekeverjük a joghurttal és zöldségekkel majd a salátát hűtőbe tesszük.
-
Tálalás és tipp
- A rizsmix mellé tálaljuk a sült csirkecombokat és a hagymasalátát.
- A rizsek főzésénél vegyük figyelembe, hogy különböző a főzési idejük.
- Köretmixek készítéséhez használjunk másfajta gabonákat is!