Hozzávalók

+

Ragu elkészítése

  • csirkemell** 0.94 kg
  • spenót, leveles, fagyasztott** 0.4 kg
  • fokhagyma, hámozott** 0.03 kg
  • folyékony növényi zsiradék vajaromával 0.05 l
  • KNORR Szárnyasok és Sültek pác és fűszerkeverék 1kg 15.0 g

Köret elkészítése

  • rizs, barna** 0.7 kg
  • zöldborsó** 0.6 kg
  • tojás (60g/darab)** 0.15 kg
  • kaliforniai paprika, szines** 0.15 kg
  • petrezselyemzöld 0.02 kg
  • KNORR Köretek és Zöldségek pác és fűszerkeverék** 20.0 g
  • folyékony növényi zsiradék vajaromával 0.04 l

Sokan nem szeretik a spenótot. Hússal elkészítve, színes körettel tálalva a spenót iránt táplált előítéletek feloldhatóak! A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

...

Elkészítés

  1. Ragu elkészítése

    • A csirkemellet csíkokra vágjuk.
    • RAMA Culinesse profin lepirítjuk az aprított fokhagymát, majd a csirkemellet.
    • Fűszerezzük KNORR Szárnyasok és sültek pác és fűszerkeverékkel.
    • Rátesszük a kiolvasztott leveles spenótot és együtt pirítjuk.
    • Ha szükséges kevés vizet aláöntve készre főzzük.
  2. Köret elkészítése

    • A barna rizst kifőzzük, a tojást megfőzzük és meghámozzuk.
    • RAMA Culinesse profin lepirítjuk az apró kockára vágott szines kaliforniai paprikát és a zöldborsót melyeket fűszerezünk a KNORR Köretek és zöldségek pác és fűszerkeverék felével.
    • A lepirított zöldségeket összekeverjük a rizzsel, a lereszelt tojással és a petrezselyemzölddel.
    • Hozzákeverjük a maradék fűszerkeveréket.
  3. Tálalás és tipp

    • A spenótos csirkeragut forrón a köret mellé tálaljuk.
    • A rizsbe keverhetünk idényzöldségeket, sajtot is.
    • A ragut szaftosabbá tehetjük ha felöntjük kevés RAMA Cremefine profi főzőkrémmel.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü