Hozzávalók
Ragu elkészítése
-
csirkemell** 0.94 kg
-
spenót, leveles, fagyasztott** 0.4 kg
-
fokhagyma, hámozott** 0.03 kg
-
folyékony növényi zsiradék vajaromával 0.05 l
Köret elkészítése
-
rizs, barna** 0.7 kg
-
zöldborsó** 0.6 kg
-
tojás (60g/darab)** 0.15 kg
-
kaliforniai paprika, szines** 0.15 kg
-
petrezselyemzöld 0.02 kg
-
KNORR Köretek és Zöldségek pác és fűszerkeverék** 20.0 g
-
folyékony növényi zsiradék vajaromával 0.04 l
Elkészítés
-
Ragu elkészítése
- A csirkemellet csíkokra vágjuk.
- RAMA Culinesse profin lepirítjuk az aprított fokhagymát, majd a csirkemellet.
- Fűszerezzük KNORR Szárnyasok és sültek pác és fűszerkeverékkel.
- Rátesszük a kiolvasztott leveles spenótot és együtt pirítjuk.
- Ha szükséges kevés vizet aláöntve készre főzzük.
-
Köret elkészítése
- A barna rizst kifőzzük, a tojást megfőzzük és meghámozzuk.
- RAMA Culinesse profin lepirítjuk az apró kockára vágott szines kaliforniai paprikát és a zöldborsót melyeket fűszerezünk a KNORR Köretek és zöldségek pác és fűszerkeverék felével.
- A lepirított zöldségeket összekeverjük a rizzsel, a lereszelt tojással és a petrezselyemzölddel.
- Hozzákeverjük a maradék fűszerkeveréket.
-
Tálalás és tipp
- A spenótos csirkeragut forrón a köret mellé tálaljuk.
- A rizsbe keverhetünk idényzöldségeket, sajtot is.
- A ragut szaftosabbá tehetjük ha felöntjük kevés RAMA Cremefine profi főzőkrémmel.