Hozzávalók

+

Spárga

  • 10.0 g
  • spárga** 750.0 g
  • víz 0.25 l
  • zöldspárga* 1200.0 g
  • kristálycukor** 30.0 g

Spenót

  • 15.0 g
  • fokhagyma* 10.0 g
  • vaj* 100.0 g
  • spenót* 1000.0 g
  • tejszín 35% 0.2 l

Burgonyás buci


...

Elkészítés

  1. Spárga

    • A spárgát hámozzuk meg.
    • Vágjuk a kívánt hosszúságúra és vákuumozzok le.
    • 84°C-on 7 percig hőkezeljük.
    • Tálalás előtt rostlapon pirítsuk meg.
  2. Spenót

    • A megmosot, tisztított spenótot vajon fonnyasszuk meg fokhagymával.
    • Sózzuk, borsozzuk és egy kevés szerecsendióval ízesítsük.
    • Tejszínnel engedjük fel és forraljuk be.
  3. Burgonyás buci

    • Az összes hozzávalót zsemléhez  dolgozzuk tésztává.
    • Hagyjuk kelni a tésztát.
    • Formázzunk 10 egyforma bucit és süssük körülbelül 20 percig 170 °C-on.
  4. Tálalás

    • A félbevágott bucikat rostlapon vajon pirítsuk meg.
    • Töltsük meg a fűszeres spenóttal és a sült spárgával.
    • Locsoljuk meg a tejszínes szósszal és borítsuk rá a buci tetejét.
    • Sült édesburgonya gerezdekkel színesebbé és táplálóbbá tehetjük.

Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü