Sertéspörkölt tésztával (felnőtt)
A pörkölt, legyen az bármilyen húsból, mindíg kelendő tradicionális étel. Sokan a pirospaprikát tartják a titkának. Ebben a variációban a felhasznált alap kiváló minőségű paprikája és a friss zöldségek kombinációja biztosítja a sikert. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Sertéspörkölt tésztával (felnőtt)
−
+
€128.9
Pörkölt elkészítése
sertés lapocka
/kg
0.9 kg
0%
paradicsom**
/kg
0.2 kg
0%
paprika**
/kg
0.2 kg
0%
vöröshagyma
/kg
0.11 kg
0%
napraforgóolaj**
/l
0.05 l
0%
víz
/l
1.2 l
0%
só
/g
10.0 g
0%
KNORR Magyaros alap hozzáadott só nélkül**
/kg
0.14 kg
0%
Köret elkészítése
napraforgóolaj (tésztához)*
/l
0.02 l
0%
DELIKÁT ételízesítő hozzáadott só és ízfokozó nélkül 3 kg
/g
18.0 g
0%
/
Pörkölt elkészítése
-
sertés lapocka 0.9 kg
-
paradicsom** 0.2 kg
-
paprika** 0.2 kg
-
vöröshagyma 0.11 kg
-
napraforgóolaj** 0.05 l
-
víz 1.2 l
-
só 10.0 g
-
KNORR Magyaros alap hozzáadott só nélkül** 0.14 kg
Köret elkészítése
-
napraforgóolaj (tésztához)* 0.02 l
Elkészítés
-
Pörkölt elkészítése
- Felhevített olajon lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát.
- Rátesszük a kockára vágott sertéslapockát.
- Lepirítjuk, a húst,majd megsózzuk.
- Felöntjük vízzel majd újra lepirítjuk.
- A folyamatot többször megismételjük.
- Közben a hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Magyaros alap 1/3 részét kikeverjük kevés vízzel.
- Ráöntjük a húsra ésebben a pörköltalapban majdnem készre pároljuk.
- Ekkor hozzáadjuk a darabolt zöldségeket.
- Vízzel elkeverjük a maradék hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Magyaros alapot és a húshoz adjuk.
- Beállítjuk a megfelelő folyadékmennyiséget, készre főzzük.
-
Köret elkészítése
- A KNORR Német tájjelegű galuskát (Spatzle) előírás szerint kifőzzük hozzáadot sót és ízfokozót nem tartalmazó DELIKÁTTAL ízesített vízben.
- Leszűrjük és leolajozzuk a tésztát.
-
Tálalás és tipp
- A tésztát a pörkölttel együtt forrón tálaljuk.
- Elkészíthetjük másfajta húsból is.
- A pörköltet igény szerint dúsíthatjuk RAMA Cremefine profi főzőkrémmel is, ha paprikást akarunk készíteni.
- Adhatunk a pörkölthöz más zöldségeket is (pl.: gomba, zöldbab, zöldborsó).