Menu

Hozzávalók

+

Pörkölt elkészítése

  • sertés lapocka 0.9 kg
  • paradicsom** 0.2 kg
  • paprika** 0.2 kg
  • vöröshagyma 0.11 kg
  • napraforgóolaj** 0.05 l
  • víz 1.2 l
  • 10.0 g
  • KNORR Magyaros alap hozzáadott só nélkül** 0.14 kg

Köret elkészítése


A pörkölt, legyen az bármilyen húsból, mindíg kelendő tradicionális étel. Sokan a pirospaprikát tartják a titkának. Ebben a variációban a felhasznált alap kiváló minőségű paprikája és a friss zöldségek kombinációja biztosítja a sikert. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

...

Elkészítés

  1. Pörkölt elkészítése

    • Felhevített olajon lepirítjuk a finomra vágott vöröshagymát.
    • Rátesszük a kockára vágott sertéslapockát.
    • Lepirítjuk, a húst,majd megsózzuk.
    • Felöntjük vízzel majd újra lepirítjuk.
    • A folyamatot többször megismételjük.
    • Közben a hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Magyaros alap 1/3 részét kikeverjük kevés vízzel.
    • Ráöntjük a húsra ésebben a pörköltalapban majdnem készre pároljuk.
    • Ekkor hozzáadjuk a darabolt zöldségeket.
    • Vízzel elkeverjük a maradék hozzáadott sót nem tartalmazó KNORR Magyaros alapot és a húshoz adjuk.
    • Beállítjuk a megfelelő folyadékmennyiséget, készre főzzük.
  2. Köret elkészítése

    • A KNORR Német tájjelegű galuskát (Spatzle) előírás szerint kifőzzük hozzáadot sót és ízfokozót nem tartalmazó DELIKÁTTAL ízesített vízben.
    • Leszűrjük és leolajozzuk a tésztát.
  3. Tálalás és tipp

    • A tésztát a pörkölttel együtt forrón tálaljuk.
    • Elkészíthetjük másfajta húsból is.
    • A pörköltet igény szerint dúsíthatjuk RAMA Cremefine profi főzőkrémmel is, ha paprikást akarunk készíteni.
    • Adhatunk a pörkölthöz más zöldségeket is (pl.: gomba, zöldbab, zöldborsó).
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü