Hozzávalók
Hús elkészítése
-
sertéscomb, -karaj** 0.9 kg
-
csirkemáj** 0.27 kg
-
napraforgóolaj** 0.05 l
-
vöröshagyma 0.04 kg
-
só, jódozott 3.0 g
Köret elkészítése
-
rizs, barna** 0.5 kg
-
Mexikói zöldségkeverék (zöldborsó, édes kukorica, sárgarépa, zöldbab, piros paprika, vöröshagyma) 0.3 kg
-
só, jódozott 2.0 g
Elkészítés
-
Hús elkészítése
- A napraforgó olaj felén átfuttatjuk a finomra vágott vöröshagymát.
- Rátesszük a megtisztított, vékony csíkokra vágott csirkemájat és erős tűzön megpirítjuk.
- Ízesítjük KNORR Őrölt fekete borssal, KNORR Majorannával.
- Hozzáadjuk a leturmixolt KNORR Collezione Italiana szines paprikaragut paradicsommal és az allergénmentesKNORR barnamártás alapot és gyengén megsózzuk.
- A vékonyra kivert csont nélküli sertésbordákat megsózzuk, majd elosztjuk rajtuk a pirított májat és feltekerjük.
- Hústűvel megtűzve tepsibe rakjuk, megkenjük a maradék olajjal, lefedjük és előmelegített sütőben készre sütjük.
- Tálalás előtt a hústűket eltávolítjuk.
-
Köret elkészítése
- A barnarizst átválogatjuk, megmossuk és allergénmentes KNORR Zöldségleves alappal ízesített vízben puhára főzzük.
- A fagyasztott mexikói zöldségkeveréket enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és óvatosan összekeverjük az elkészített barnarizzsel.
-
Tálalás és tipp
- Tálaláskor a húsokat átlósan félbevágjuk és a zöldséges barnarizsre tálaljuk.
- A húsokat betekerhetjük alufóliába és úgy is megsüthetjük.