Hozzávalók

+

Torta elkészítése


A sárgarépa nem kifejezetten desszert alapanyag. A megfelelő arányban és módon használva akár tortát is süthetünk belőle. A receptet készítette Szikora Péter az UFS közétkeztetésért felelős séfje.

...

Elkészítés

  1. Torta elkészítése

    • A tojásokat szétválasztjuk.
    • A fehérjét kevés porcukorral kemény habbá verjük.
    • A tojások sárgáját, a citrom lereszelt héját, a tejet, a darált diót, a reszelt sárgarépát, a maradék porcukrot és a KNORR Burgonyapüré pehellyel elkevert sütőport óvatosan hozzákeverjük.
    • RAMA Margarinnal kikent tepsibe tesszük a sütemény masszáját és kb. 170°C-on 50 percig sütjük.
  2. Tálalás és tipp

    • A sárgarépatortát megsüthetjük tortaformában is, de ügyeljünk arra, hogy ne legyen magasra töltve, mert nem fog átsülni.
    • Tetszőlegesen, akár cikkekre akár kockákra vágva tálaljuk.
    • Kínáljunk hozzá vaníliasodót vagy Carte d'Or önteteket.
Főoldal
Termékek
Receptek
Séf inspirációk
Menü