Sárgarépa torta
A sárgarépa nem kifejezetten desszert alapanyag. A megfelelő arányban és módon használva akár tortát is süthetünk belőle. A receptet készítette Szikora Péter az UFS közétkeztetésért felelős séfje.

Hozzávalók
Sárgarépa torta
−
+
€495.0
Torta elkészítése
tej 1,5 %**
/l
0.5 l
0%
tojás (60g/darab)**
/kg
0.3 kg
0%
sárgarépa
/kg
0.3 kg
0%
porcukor*
/kg
0.2 kg
0%
dió**
/kg
0.14 kg
0%
sütőpor**
/g
12.0 g
0%
citrom db*
/darab
1.0 darab
0%
margarin, 75 % zsirtartalmú
/g
5.0 g
0%
/
Torta elkészítése
-
tej 1,5 %** 0.5 l
-
tojás (60g/darab)** 0.3 kg
-
sárgarépa 0.3 kg
-
porcukor* 0.2 kg
-
dió** 0.14 kg
-
sütőpor** 12.0 g
-
citrom db* 1.0 darab
-
margarin, 75 % zsirtartalmú 5.0 g
Elkészítés
-
Torta elkészítése
- A tojásokat szétválasztjuk.
- A fehérjét kevés porcukorral kemény habbá verjük.
- A tojások sárgáját, a citrom lereszelt héját, a tejet, a darált diót, a reszelt sárgarépát, a maradék porcukrot és a KNORR Burgonyapüré pehellyel elkevert sütőport óvatosan hozzákeverjük.
- RAMA Margarinnal kikent tepsibe tesszük a sütemény masszáját és kb. 170°C-on 50 percig sütjük.
-
Tálalás és tipp
- A sárgarépatortát megsüthetjük tortaformában is, de ügyeljünk arra, hogy ne legyen magasra töltve, mert nem fog átsülni.
- Tetszőlegesen, akár cikkekre akár kockákra vágva tálaljuk.
- Kínáljunk hozzá vaníliasodót vagy Carte d'Or önteteket.