Sárgarépa főzelék, curry-s szárnyasgombócokkal
Egy könnyű tavaszi, zsenge főzelék, egy karakteres fűszerezésű szárnyasgombóccal. Várszegi Zsolt.

Hozzávalók
Főzelék elkészítése
-
sárgarépa** 1500 g
-
kristálycukor** 60 g
-
petrezselyemzöld** 22.2 g
-
RAMA Culinesse Profi Folyékony Növényi Zsiradék Vajaromával 0.1 l
-
RAMA Cremefine Profi 31% növényi zsírtartalmú Főzőkrém és habalap* 0.2 l
Húsgombóc elkészítése, tálalás.
-
csirkemell, darált* 800 g
-
KNORR Vagdaltalap* 120 g
Elkészítés
-
Főzelék elkészítése
A batonra vágott sárgarépát pirítsuk meg RAMA Culinesse Profin, sózzuk és cukrozzuk. Szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel és engedjük fel vízzel, főzzük félpuhára. Hideg vízzel keverjük ki a Kukoricakeményítőt és sűrítsük be a főzeléket, dúsítsuk RAMA Cremefine Profi Habkészítménnyel és forraljuk ki. -
Húsgombóc elkészítése, tálalás.
Keverjük össze a Vagdaltalapot a darált csirkemellel és a vízzel. Ízesítsük a Sárga Curry pasztával és hagyjuk állni. Formázzunk gombócokat és bő forró zsiradékban süssük ki. Csepegtessük le és tálaljuk az elkészített főzelékkel.