Sárgarépa főzelék, curry-s szárnyasgombócokkal
Egy könnyű tavaszi, zsenge főzelék, egy karakteres fűszerezésű szárnyasgombóccal. Várszegi Zsolt.

Hozzávalók
Sárgarépa főzelék, curry-s szárnyasgombócokkal
−
+
€2200.0
Főzelék elkészítése
sárgarépa
/g
1500.0 g
0%
kristálycukor**
/g
60.0 g
0%
olivaolaj
/l
0.1 l
0%
tejszín 30 %
/l
0.3 l
0%
vaj*
/g
200.0 g
0%
petrezselyemzöld
/g
22.2 g
0%
Húsgombóc elkészítése, tálalás.
csirkemell, darált
/g
800.0 g
0%
Sárga Curry Paszta
/kg
60.0 kg
0%
KNORR Vagdaltalap*
/g
120.0 g
0%
/
Főzelék elkészítése
-
sárgarépa 1500.0 g
-
kristálycukor** 60.0 g
-
olivaolaj 0.1 l
-
tejszín 30 % 0.3 l
-
vaj* 200.0 g
-
petrezselyemzöld 22.2 g
Húsgombóc elkészítése, tálalás.
-
csirkemell, darált 800.0 g
-
Sárga Curry Paszta 60.0 kg
-
KNORR Vagdaltalap* 120.0 g
Elkészítés
-
Főzelék elkészítése
A batonra vágott sárgarépát pirítsuk meg olívaolajon, adjunk hozzá hideg vajat sózzuk és cukrozzuk.
Szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel és engedjük fel vízzel, pároljuk félpuhára.
Hideg vízzel keverjük ki a Kukoricakeményítőt és sűrítsük be a főzeléket, dúsítsuk tejszínnel és forraljuk ki. -
Húsgombóc elkészítése, tálalás.
Keverjük össze a Vagdaltalapot a darált csirkemellel és a vízzel.
Ízesítsük a Sárga Curry pasztával és hagyjuk állni.
Formázzunk gombócokat és bő forró zsiradékban süssük ki.
Csepegtessük le és tálaljuk az elkészített főzelékkel.