Sárga curry-vel illatosított lassan készült jércemell filé, korianderes sütőtök krémmel és céklás burgonyatortával
Kedvelem a krémeket a főételeken. Könnyű, krémes állag nekem olyan mintha mártással fogyasztanék egy adott ételt. Bennó László

Hozzávalók
Hús előkészítése, elkészítése.
-
csirkemell** 2222.2 g
Krém készítés.
-
sütőtök** 1500 g
-
koriander** 23.5 g
Köret készítése.
-
burgonya** 2857.1 g
-
cékla, nyers** 428.6 g
-
tojás (extra osztályú) 10 darab
-
főzőkrém,15% növényi zsírtartalmú 1 l
-
sajt, Parmesan* 103.1 g
Tálalás.
-
póréhagyma** 235.3 g
-
cukkini** 285.7 g
-
sárgarépa** 200 g
Elkészítés
-
Hús előkészítése, elkészítése.
Jércemell filéket előkészítjük, majd széleit előpirítjuk és sárga curry-vel fűszerezzük. Sous-vide kádban elkészítjük. -
Krém készítés.
Sütőtököt sütőben megsütjük, majd húsa felhasználásával thermomixer segítségével lágy állagú krémet készítünk, amihez a végén egy kevés friss koriandert adunk. -
Köret készítése.
Burgonya tortához a burgonyát, tisztítás után szeleteljük. Hasonlóképpen a céklát is előkészítjük. A RAMA Főzőkrémet az egész tojást, őrölt parmezánt és kakukkfüvet összekeverjük. Hozzákeverjük a szeletelt burgonyát és egy 1/1 GN be félig tesszük. A szeletelt céklát végigrakjuk a burgonya felszínére, majd a maradék tejszínes burgonyát a tetejére tesszük. Sütőben készre sütjük. -
Tálalás.
Sütőtök krémet kanál segítségével ívesen a tányérra kenjük. A krémbe helyezzük a jércemell hengereket. Mellé helyezzük a céklás burgonya tortát és a szalag zöldséget.