Sajttal töltött csirkemell salátával (felnőtt)
Csirkemell, sajt, saláta! Kitűnő összeállítás egy népszerű főételhez! A receptet készítette Szikora Péter, az UFS közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Csirkemell elkészítése
-
csirkemell** 1.1 kg
-
zsemlemorzsa** 0.24 kg
-
tojás (60g/darab)** 0.11 kg
-
búzaliszt (főző, rétes) 0.08 kg
-
sajt, Trappista** 0.4 kg
-
növényi olaj tartalmú sütőzsiradék kombi sütőkhőz 0.05 l
Saláta elkészítése
-
jégsaláta** 0.6 kg
-
póréhagyma** 0.19 kg
-
paprika** 0.19 kg
-
kukorica** 0.19 kg
-
sárgarépa 0.19 kg
-
paradicsom** 0.19 kg
Elkészítés
-
Csirkemell elkészítése
- A csirkemelleket szeleteljük, majd kiklopfoljuk és fűszerezzük hozzáadott sót és ízfokozót nem tartalmazó DELIKÁTTAL.
- Beletesszük a darabolt sajtot, formázzuk és bepanírozzuk.
- A töltött húsokat RAMA Combi Profival bepermetezett tepsire tesszük.
- A húsok tetejét is lefújjuk, majd 190°C-ra előmelegített légkeveréses sütőben kb. 7-8 perc alatt megsütjük.
-
Saláta elkészítése
- A saláta összetevőit megmossuk, ha kell megtisztítjuk.
- A morzsolt kukoricát megfőzzük.
- A darabolt zöldségeket összeforgatjuk a vágott vagy tépett salátalevelekkel.
-
Tálalás és tipp
- A salátát tányérra halmozzuk és a szeletelt töltött csirkével tálaljuk.
- A saláta elkészítésekor használjunk lehetőség szerint idényzöldségeket is.
- A KNORR Primerba fűszerkeverék család tagjaival és joghurttal készíthetünk öntetet is a salátára.