Rózsaszínű kacsamell céklás szélesmetélttel, szezámos bordás kellel, vargányával és fehér balsamico szósszal
Színes, diszkréten elegáns étel, amit érdekesebbé tesz a mártás aromás füstössége.

Hozzávalók
Rózsaszínű kacsamell céklás szélesmetélttel, szezámos bordás kellel, vargányával és fehér balsamico szósszal
−
+
€20.9
Előkészítés, elkészítés.
kacsamell *
/g
1800.0 g
0%
kakukkfű, friss*
/g
5.3 g
0%
fokhagyma*
/g
31.6 g
0%
Céklás metélt.
búzaliszt (főző, rétes)
/g
0.6 g
0%
tojás (extra osztályú)
/darab
4.0 darab
0%
só
/g
10.0 g
0%
cékla, nyers**
/g
4285.7 g
0%
Zöldségek előkészítése.
kelkáposzta**
/g
300.0 g
0%
Vargánya
/g
500.0 g
0%
szezámolaj*
/l
0.1 l
0%
vaj*
/g
50.0 g
0%
Fehér balsamico szósz.
balzsamecet**
/l
1.0 l
0%
főzőkrém és habalap, 31% növényi zsírtartalmú
/l
0.5 l
0%
méz**
/g
0.1 g
0%
Knorr Folyékony ízesítő füstölt cukorral és sült vöröshagymával 400 ml
/g
50.0 g
0%
/
Előkészítés, elkészítés.
-
kacsamell * 1800.0 g
-
kakukkfű, friss* 5.3 g
-
fokhagyma* 31.6 g
Céklás metélt.
-
búzaliszt (főző, rétes) 0.6 g
-
tojás (extra osztályú) 4.0 darab
-
só 10.0 g
-
cékla, nyers** 4285.7 g
Zöldségek előkészítése.
-
kelkáposzta** 300.0 g
-
Vargánya 500.0 g
-
szezámolaj* 0.1 l
-
vaj* 50.0 g
Fehér balsamico szósz.
-
balzsamecet** 1.0 l
-
főzőkrém és habalap, 31% növényi zsírtartalmú 0.5 l
-
méz** 0.1 g
Elkészítés
-
Előkészítés, elkészítés.
A kacsamellet ízesítjük, majd zsíradék nélkül, a bőrére fektetve kezdjük el sütni.
Amikor megpirult, akkor megfordítjuk és a másik oldalát is megpirítjuk.
180 °C-ra előmelegített sütőben, 56°C -os maghőmérsékletig sütjük.
Sütés után, pihentetjük. -
Céklás metélt.
A lisztből, a tojásból és a só feléből szélesmetéltet készítünk.
A cékla levet felforraljuk, a habját leszedjük, sóval ízesítjük és ebben főzzük készre a tésztát. -
Zöldségek előkészítése.
A kacsának a sütőzsíradékába tesszük (metszésfelületükkel lefelé) a gombákat.
Ízesítjük az egész fokhagyma gerezdekkel, a kakukkfűvel, a borssal és a sóval.
Pirosra sütjük, majd hozzáadjuk a vajat.
A mikor elpárolgott a vaj víztartalma, akkor kivesszük a gombákat és a fokhagymát, majd a serpenyőbe tesszük a bordáskelt.
Szezámolajjal meglocsoljuk és hirtelen átforgatjuk. -
Fehér balsamico szósz.
Sűrűre redukáljuk balsamico ecetet, majd felöntjük a tejszínnel és a Folyékony Füst ízesítővel.
Hozzáadjuk a mézet és mártás sűrűségűvé forraljuk.