Rózsaszínű kacsamell céklás szélesmetélttel, szezámos bordás kellel, vargányával és fehér balsamico szósszal
Színes, diszkréten elegáns étel, amit érdekesebbé tesz a mártás aromás füstössége.

Hozzávalók
Előkészítés, elkészítés.
-
kacsamell * 1800.0 g
-
kakukkfű, friss* 5.3 g
-
fokhagyma* 31.6 g
Céklás metélt.
-
búzaliszt (főző, rétes) 0.6 g
-
tojás (extra osztályú) 4.0 darab
-
só 10.0 g
-
cékla, nyers** 4285.7 g
Zöldségek előkészítése.
-
kelkáposzta** 300.0 g
-
Vargánya 500.0 g
-
szezámolaj* 0.1 l
-
vaj* 50.0 g
Fehér balsamico szósz.
-
balzsamecet** 1.0 l
-
RAMA Cremefine Profi 31% növényi zsírtartalmú Főzőkrém és habalap* 0.5 l
-
méz** 0.1 g
Elkészítés
-
Előkészítés, elkészítés.
A kacsamellet ízesítjük, majd zsíradék nélkül, a bőrére fektetve kezdjük el sütni. Amikor megpirult, akkor megfordítjuk és a másik oldalát is megpirítjuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben, 56°C -os maghőmérsékletig sütjük. Sütés után, pihentetjük. -
Céklás metélt.
A lisztből, a tojásból és a só feléből szélesmetéltet készítünk. A cékla levet felforraljuk, a habját leszedjük, sóval ízesítjük és ebben főzzük készre a tésztát. -
Zöldségek előkészítése.
A kacsának a sütőzsíradékába tesszük (metszésfelületükkel lefelé) a gombákat. Ízesítjük az egész fokhagyma gerezdekkel, a kakukkfűvel, a borssal és a sóval.Pirosra sütjük, majd hozzáadjuk a vajat. A mikor elpárolgott a vaj víztartalma, akkor kivesszük a gombákat és a fokhagymát, majd a serpenyőbe tesszük a bordáskelt. Szezámolajjal meglocsoljuk és hirtelen átforgatjuk. -
Fehér balsamico szósz.
Sűrűre redukáljuk balsamico ecetet, majd felöntjük a tejszínnel és a Folyékony Füst ízesítővel.Hozzáadjuk a mézet és mártás sűrűségűvé forraljuk.