+

Előkészítés, elkészítés.

  • kacsamell * 1800 g
  • kakukkfű, friss* 5.3 g
  • fokhagyma* 31.6 g

Céklás metélt.

  • búzaliszt (főző, rétes)** 0.6 g
  • tojás (extra osztályú) 4 darab
  • só** 10 g
  • cékla, nyers** 4285.7 g

Zöldségek előkészítése.

  • kelkáposzta** 300 g
  • Vargánya 500 g
  • szezámolaj* 0.1 l
  • vaj* 50 g

Fehér balsamico szósz.

  1. Előkészítés, elkészítés.

    A kacsamellet ízesítjük, majd zsíradék nélkül, a bőrére fektetve kezdjük el sütni.
    Amikor megpirult, akkor megfordítjuk és a másik oldalát is megpirítjuk.
    180 °C-ra előmelegített sütőben, 56°C -os maghőmérsékletig sütjük.
    Sütés után, pihentetjük.
  2. Céklás metélt.

    A lisztből, a tojásból és a só feléből szélesmetéltet készítünk.
    A cékla levet felforraljuk, a habját leszedjük, sóval ízesítjük és ebben főzzük készre a tésztát.
  3. Zöldségek előkészítése.

    A kacsának a sütőzsíradékába tesszük (metszésfelületükkel lefelé) a gombákat.
    Ízesítjük az egész fokhagyma gerezdekkel, a kakukkfűvel, a borssal és a sóval.
    Pirosra sütjük, majd hozzáadjuk a vajat.
    A mikor elpárolgott a vaj víztartalma, akkor kivesszük a gombákat és a fokhagymát, majd a serpenyőbe tesszük a bordáskelt.
    Szezámolajjal meglocsoljuk és hirtelen átforgatjuk.
  4. Fehér balsamico szósz.

    Sűrűre redukáljuk balsamico ecetet, majd felöntjük a tejszínnel és a Folyékony Füst ízesítővel.
    Hozzáadjuk a mézet és mártás sűrűségűvé forraljuk.
+