Hozzávalók
Desszert elkészítése, tálalása.
-
tojássárgája* 220.0 g
-
kristálycukor** 300.0 g
-
vaníliarúd 20.0 g
-
vaj* 300.0 g
-
tej 1,5 %** 0.5 l
-
tejszín 30 % 0.3 l
-
szeletelt mandula* 200.0 g
-
málna* 100.0 g
Elkészítés
-
Desszert elkészítése, tálalása.
A tojássárgát kimérjük, majd hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük.
Hozzáadjuk a kikapart vaníliát, majd a langyos tejjel és Maizenával fokozatosan
elkeverjük.
A normál madártejnél kevesebb tejet adunk hozzá, mivel habbal
fogjuk lazítani a végén,
Lassú tűzön felforraljuk, majd sokkolóban lehűtjük.
A tejszínt habbá verjük, majd tálalásig hűtöbe helyezzük.
Carte d”Or Kakaó öntetet összekeverünk szeletelt mandulával és szilokon
lapra öntjük, majd sütőben megsütjük.
Miután megsült formával kiszúrjuk.
A lehűtött sűrű madártejhez hozzákeverjük óvatosan a habot és
habzsákba töltjük.
Tálaláskor a mandulás karamell rétegek közzé nyomjuk.
Díszítjük liofilizált málnával és friss málna darabokkal.