Ropogós sült csirkecomb zöldséges barna rizzsel (felnőtt)
Sokféle zöldség barna rizzsel: egy szines köret a szép prosra sült csirkecomb mellett. Egy nagyon egyszerű étel mindenki számára. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Ropogós sült csirkecomb zöldséges barna rizzsel (felnőtt)
−
+
€961.0
Hús elkészítése
csirkecomb**
/kg
2.0 kg
0%
KNORR Szárnyasok és Sültek pác és fűszerkeverék 1kg
/g
15.0 g
0%
növényi olaj tartalmú sütőzsiradék kombi sütőkhőz
/l
0.05 l
0%
Köret elkészítése
rizs, barna**
/kg
0.8 kg
0%
karfiol**
/kg
0.21 kg
0%
brokkoli**
/kg
0.15 kg
0%
kukorica**
/kg
0.15 kg
0%
kaliforniai paprika, szines**
/kg
0.13 kg
0%
folyékony növényi zsiradék vajaromával
/l
0.05 l
0%
KNORR Zöldségleves alap - Allergénmentes* 3 kg
/g
20.0 g
0%
/
Hús elkészítése
-
csirkecomb** 2.0 kg
-
növényi olaj tartalmú sütőzsiradék kombi sütőkhőz 0.05 l
Köret elkészítése
-
rizs, barna** 0.8 kg
-
karfiol** 0.21 kg
-
brokkoli** 0.15 kg
-
kukorica** 0.15 kg
-
kaliforniai paprika, szines** 0.13 kg
-
folyékony növényi zsiradék vajaromával 0.05 l
Elkészítés
-
Hús elkészítése
- A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk ha kell daraboljuk.
- A combokat fűszerezzük KNORR Szárnyasok és sültek pác és fűszerkeverékkel.
- A húsokat RAMA Combi Profival bepermetezett tepsire tesszük.
- A húsok tetejét is lefújjuk, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben szép prosra megsütjük.
-
Köret elkészítése
- A barna rizst megfőzzük allergénmentes KNORR Zöldségalappal ízesített vízben.
- A karfiolt és a brokkolit apró rózsákra szedjük, a paprikákat daraboljuk.
- Felforrósított RAMA Culinesse profin lepirítjukm az összes zöldséget, majd kevés vizet aláönve rövid ideig pároljuk, úgy hogy a zöldségek ne főjenek szét.
- A zöldségeket összekeverjük a kifőzött barna rizzsel.
-
Tálalás és tipp
- A köretet tányérra halmozzük és mellé tesszük a ropogósra sült csirkecombot.
- A barna rizs főzési ideje viszonylag hosszú ezért a főzés közben folyamatosan pótoljuk az elfővő vizet.
- a körethez bátran használjunk idényzöldségeket is!