Ropogós sült csirkecomb zöldséges barna rizzsel (felnőtt)
Sokféle zöldség barna rizzsel: egy szines köret a szép prosra sült csirkecomb mellett. Egy nagyon egyszerű étel mindenki számára. A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.

Hozzávalók
Hús elkészítése
-
csirkecomb** 2 kg
-
RAMA Combi Profi növényi olaj tartalmú sütőzsiradék** 0.05 l
Köret elkészítése
-
rizs, barna** 0.8 kg
-
karfiol** 0.21 kg
-
brokkoli** 0.15 kg
-
kukorica** 0.15 kg
-
kaliforniai paprika, szines** 0.13 kg
-
RAMA Culinesse Profi Folyékony Növényi Zsiradék Vajaromával 0.05 l
Elkészítés
-
Hús elkészítése
- A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk ha kell daraboljuk.
- A combokat fűszerezzük KNORR Szárnyasok és sültek pác és fűszerkeverékkel.
- A húsokat RAMA Combi Profival bepermetezett tepsire tesszük.
- A húsok tetejét is lefújjuk, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben szép prosra megsütjük.
-
Köret elkészítése
- A barna rizst megfőzzük allergénmentes KNORR Zöldségalappal ízesített vízben.
- A karfiolt és a brokkolit apró rózsákra szedjük, a paprikákat daraboljuk.
- Felforrósított RAMA Culinesse profin lepirítjukm az összes zöldséget, majd kevés vizet aláönve rövid ideig pároljuk, úgy hogy a zöldségek ne főjenek szét.
- A zöldségeket összekeverjük a kifőzött barna rizzsel.
-
Tálalás és tipp
- A köretet tányérra halmozzük és mellé tesszük a ropogósra sült csirkecombot.
- A barna rizs főzési ideje viszonylag hosszú ezért a főzés közben folyamatosan pótoljuk az elfővő vizet.
- a körethez bátran használjunk idényzöldségeket is!