Rántott kókuszos halfilé joghurtos salátával (felnőtt)
A halfogyasztás még mindíg elég alacsony országunkban. Ez a kókusszal készített rántott halfilé felkeltheti a figyelmet és ízével meggyőzheti a fogyasztókat arról, hogy a hal is "hús"! A receptet készítette Szikora Péter az Unilever Food Solutions közétkeztetésért felelős séfje.
/main-header.jpg)
Hozzávalók
Rántott kókuszos halfilé joghurtos salátával (felnőtt)
−
+
€29.13
Halfilé elkészítése
tengeri halfilé
/kg
1.0 kg
0%
zsemlemorzsa**
/kg
0.24 kg
0%
tojás (60g/darab)**
/kg
0.11 kg
0%
búzaliszt (főző, rétes)
/kg
0.08 kg
0%
KNORR Kókusztejpor**
/kg
0.06 kg
0%
növényi olaj tartalmú sütőzsiradék kombi sütőkhőz
/l
0.05 l
0%
KNORR Prémium pác és fűszerkeverék Halakhoz 0,7 kg
/g
18.0 g
0%
Saláta elkészítése
vegyes saláták**
/kg
1.13 kg
0%
kígyóuborka**
/kg
0.26 kg
0%
paradicsom**
/kg
0.27 kg
0%
sárgarépa
/kg
0.26 kg
0%
póréhagyma**
/kg
0.15 kg
0%
retek, hónapos**
/kg
0.08 kg
0%
joghurt, natúr**
/l
0.75 l
0%
só
/g
7.0 g
0%
DELIKÁT ételízesítő hozzáadott só és ízfokozó nélkül 3 kg
/g
15.0 g
0%
Tálalás és tipp
lenmag**
/kg
0.13 kg
0%
tökmag**
/kg
0.13 kg
0%
napraforgómag**
/kg
0.13 kg
0%
/
Halfilé elkészítése
-
tengeri halfilé 1.0 kg
-
zsemlemorzsa** 0.24 kg
-
tojás (60g/darab)** 0.11 kg
-
búzaliszt (főző, rétes) 0.08 kg
-
KNORR Kókusztejpor** 0.06 kg
-
növényi olaj tartalmú sütőzsiradék kombi sütőkhőz 0.05 l
Saláta elkészítése
-
vegyes saláták** 1.13 kg
-
kígyóuborka** 0.26 kg
-
paradicsom** 0.27 kg
-
sárgarépa 0.26 kg
-
póréhagyma** 0.15 kg
-
retek, hónapos** 0.08 kg
-
joghurt, natúr** 0.75 l
-
só 7.0 g
Tálalás és tipp
-
lenmag** 0.13 kg
-
tökmag** 0.13 kg
-
napraforgómag** 0.13 kg
Elkészítés
-
Halfilé elkészítése
- A szeletelt halfiléket fűszerezzük KNORR Prémium Hal pác és fűszerkeverékkel.
- Lisztbe, tojásba majd a KNORR Kókusztejporral összekevert zsemlemorzsába forgatjuk.
- A bepanírozott halszeleteket RAMA Combi Profival bepermetezett tepsire tesszük.
- A szeletek tetejét is lefújjuk, majd 195°C-ra előmelegített légkeveréses sütőben kb. 7-8 perc alatt megsütjük.
-
Saláta elkészítése
- A saláta összetevőit megmossuk, ha kell megtisztítjuk.
- A joghurtot összekeverjük a sóval és a hozzáadott sót és ízfokozót nem tartalmazó DELIKÁTTAL.
- A darabolt zöldségeket összeforgatjuk a vágott vagy tépett salátalevelekkel és az elkészített öntettel.
-
Tálalás és tipp
- A salátát tányérra halmozzuk és rátesszük a halszeleteket.
- A szárazon megpirított olajos magvakkal megszórjuk az ételt.
- A saláta elkészítéséhezhasználhatunk más idényzöldségeket is.
- Öntetként használhatunk kész HELLMANN'S dresszingeket is.