+

Panírozás

  • tojás (extra osztályú) 2 darab
  • Mogyoró olaj 0.1 l

A mártás elkészítése:

  1. Panírozás

    Készítsünk lisztkeveréket a panírhoz 1 rész búzalisztből, 2 rész kukoricalisztből és 3 rész rizslisztből.
    Egy külön edénybe törjünk fel két tojást. Panírozzuk be a rákokat előbb a lisztkeverékbe, utána a tojásba majd újra a lisztkeverékbe.
    A földimogyoró olajat forrósítsuk fel és süssük aranybarnára a panírozott rákokat.
  2. A mártás elkészítése:

    Wokban forrósítsunk fel egy kevés olajat, és rövid ideig pirítsuk benne a fokhagymát, az apróra kockázott gyömbért és vöröshagymát. Pirítsuk addig, amíg az aromák elkezdenek kioldódni. Adjuk hozzá a Knorr Thai Édes Chili-t és keverjük el jól. Tegyük vissza a wokba a kisütött rákokat és a fennmaradó hozzávalókat – az apróra kockázott sárgarépát és a szeletelt újhagymát. Keverjük jól el, majd helyezzük tányérra és tálaljuk levélzöldekkel.

+