Puha páncélú pirított rák
Egy ropogós rák, egy egyszerű lisztkeverékbe forgatva. Izgalmas és harmonikus ízvilág egy kifejezetten könnyű fogás. Várszegi Zsolt

Hozzávalók
Puha páncélú pirított rák
−
+
€26.2
Panírozás
tojás (extra osztályú)
/darab
2.0 darab
0%
Mogyoró olaj
/l
0.1 l
0%
A mártás elkészítése:
fokhagyma*
/g
52.6 g
0%
gyömbér**
/g
75.0 g
0%
vöröshagyma
/g
144.4 g
0%
KNORR Thai Édes Chili jam 0,92 kg
/g
90.0 g
0%
sárgarépa
/g
120.0 g
0%
újhagyma**
/g
176.5 g
0%
koriander, friss*
/g
23.5 g
0%
/
Panírozás
-
tojás (extra osztályú) 2.0 darab
-
Mogyoró olaj 0.1 l
A mártás elkészítése:
-
fokhagyma* 52.6 g
-
gyömbér** 75.0 g
-
vöröshagyma 144.4 g
-
KNORR Thai Édes Chili jam 0,92 kg 90.0 g
-
sárgarépa 120.0 g
-
újhagyma** 176.5 g
-
koriander, friss* 23.5 g
Elkészítés
-
Panírozás
Készítsünk lisztkeveréket a panírhoz 1 rész búzalisztből, 2 rész kukoricalisztből és 3 rész rizslisztből. Egy külön edénybe törjünk fel két tojást. Panírozzuk be a rákokat előbb a lisztkeverékbe, utána a tojásba majd újra a lisztkeverékbe. A földimogyoró olajat forrósítsuk fel és süssük aranybarnára a panírozott rákokat. -
A mártás elkészítése:
Wokban forrósítsunk fel egy kevés olajat, és rövid ideig pirítsuk benne a fokhagymát, az apróra kockázott gyömbért és vöröshagymát. Pirítsuk addig, amíg az aromák elkezdenek kioldódni. Adjuk hozzá a Knorr Thai Édes Chili-t és keverjük el jól. Tegyük vissza a wokba a kisütött rákokat és a fennmaradó hozzávalókat – az apróra kockázott sárgarépát és a szeletelt újhagymát. Keverjük jól el, majd helyezzük tányérra és tálaljuk levélzöldekkel.