Puha páncélú pirított rák
Egy ropogós rák, egy egyszerű lisztkeverékbe forgatva. Izgalmas és harmonikus ízvilág egy kifejezetten könnyű fogás. Várszegi Zsolt

Hozzávalók
Panírozás
-
tojás (extra osztályú) 2 darab
-
Mogyoró olaj 0.1 l
A mártás elkészítése:
-
fokhagyma* 52.6 g
-
gyömbér** 75 g
-
vöröshagyma 144.4 g
-
sárgarépa** 120 g
-
újhagyma** 176.5 g
-
koriander, friss* 23.5 g
Elkészítés
-
Panírozás
Készítsünk lisztkeveréket a panírhoz 1 rész búzalisztből, 2 rész kukoricalisztből és 3 rész rizslisztből. Egy külön edénybe törjünk fel két tojást. Panírozzuk be a rákokat előbb a lisztkeverékbe, utána a tojásba majd újra a lisztkeverékbe. A földimogyoró olajat forrósítsuk fel és süssük aranybarnára a panírozott rákokat. -
A mártás elkészítése:
Wokban forrósítsunk fel egy kevés olajat, és rövid ideig pirítsuk benne a fokhagymát, az apróra kockázott gyömbért és vöröshagymát. Pirítsuk addig, amíg az aromák elkezdenek kioldódni. Adjuk hozzá a Knorr Thai Édes Chili-t és keverjük el jól. Tegyük vissza a wokba a kisütött rákokat és a fennmaradó hozzávalókat – az apróra kockázott sárgarépát és a szeletelt újhagymát. Keverjük jól el, majd helyezzük tányérra és tálaljuk levélzöldekkel.