Hozzávalók
Csirkemáj elkészítése
-
csirkemáj** 1.22 kg
-
gomba, csiperke** 0.44 kg
-
póréhagyma** 0.21 kg
-
víz 1.2 l
-
folyékony növényi zsiradék vajaromával 0.05 l
-
KNORR Sülthússzaft alap** 0.09 kg
Köret elkészítése
-
víz 1.56 l
-
tej 1,5 %** 0.69 l
-
só 5.0 g
Elkészítés
-
Csirkemáj elkészítése
- A megtisztított, megmosott csirkemájat felhevített RAMA Culinesse Profin lepirítjuk.
- Hozzáadjuk a darabolt póréhagymát és a cikkekre vágott gombát.
- Fűszerezzük KNORR Grill pác és fűszerkeverékkel.
- Együtt pirítjuk a zöldségeket és a májat, majd felöntjük a vízzel elkevert KNORR Súlthússzaft alappal.
- Összeforraljuk a mártást és a többi alapanyagot.
-
Köret elkészítése
- A burgonyapüré elkészítéséhez a vizet felforraljuk és sózzuk.
- A tűzról levéve hozzáadjuk a szükséges mennyiségű tejet, majd a KNORR 1-2-3 Burgonyapüré pelyhet.
- Jól elkeverjük és 1-2 percig állni hagyjuk.
- Legvégül jól elkeverjük, de már nem habosítjuk a pürét.
-
Tálalás és tipp
- A csirkemájragut a burgonyapürével tálaljuk.
- A burgonyapürébe tehetünk zöldfűszereket, zöldségeket is.
- Felnőtteknek készítsük enyhén csípősre a májat a KNORR Sunshine Chilis-fokhagymás szósz hozzáadásával.